Trčanje

VERN’ Sport vas poziva: Istrčite „Utrku za pamćenje“ za pomoć oboljelima od Alzheimerove bolesti

Petkilometarska utrka humanitarnog karaktera održat će se u nedjelju 6. 10. u Zagrebu, sa startom i ciljem na Europskom trgu, a VERN' je jedan od partnera utrke.

„Utrka za pamćenje“

Studenti i predavači, rekreativci, sportaši , entuzijasti,

VERN’ Sporta vas poziva da se u nedjelju 6. listopada na Europskom trgu u Zagrebu u 10 sati pridružite jedinstvenom humanitarnom događaju

petokilometarskoj cestovnoj humanitarnoj Utrci za pamćenje“.

VERN’ je jedan od partnera ovogodišnje utrke, koju organizira Atletski klub Sljeme u suradnji s Hrvatskom udrugom za Alzheimerovu bolest, koja će ovom prigodom obilježiti 20 godina rada.

Cilj ove utrke centrom grada je iskazati solidarnost sa svim oboljelima od Alzheimerove bolesti, njihovim obiteljima, skrbnicima i stručnjacima te podići javnu svijest i informirati druge o ovoj teškoj bolesti.

S obzirom na humanitarni karakter, kotizacija za utrku se naplaćuje, a detaljnije informacije o trasi utrke, startnom paketu i prijavama dostupne su na STRANICI UTRKE.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, požurite s prijavom, jer broj trkača je ograničen.

Za pobjednike u muškoj i ženskoj konkurenciji osigurane su i prigodne nagrade, a svi sudionici će na kraju događanja sudjelovati i u tomboli.

Naši studenti Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja će snimati samu utrku i pobrinuti se za lijepu uspomenu svim sudionicima prve „Utrke za pamćenje“.

Što je Alzheimerova bolest

Alzheimerova bolest je progresivna, degenerativna i neizlječiva bolest središnjeg živčanog sustava, koja posljedično dovodi do sindroma demencije. Bolest se najčešće razvija nakon 65. godine života, a rizik obolijevanja raste sa starošću. Trenutno ne postoji lijek koji bi zaustavio napredovanje ove bolesti. Rano prepoznavanje Alzheimerove bolesti, liječnička skrb i briga okoline poboljšavaju kvalitetu života oboljelih, stoga je važno pravovremeno prepoznati niz simptoma bolesti koji mogu ukazivati na njen početak te se na vrijeme pregledati kod neurologa ili psihijatra.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 18.9.2019.