Kulturalna razmjena

VERN’ ugostio grupu učenika iz San Diega na diskusiji o turizmu u vrijeme izbjegličke krize

Učenici 9. i 10. razreda kalifornijske škole Francis Parker iz San Diega i njihovi profesori prisustvovali su otvorenoj diskusiji i predavanju na temu izazova u turizmu za vrijeme izbjegličke krize.

U okviru programa upoznavanja mladih s kulturama drugih zemalja svijeta, VERN’ je posjetila međunarodna grupa učenika iz Sjedinjenih Američkih Država, koji sudjeluju u programu kulturalne razmjene „No Barriers Youth“.

Učenici 9. i 10. razreda kalifornijske škole Francis Parker iz San Diega i njihovi profesori prisustvovali su otvorenoj diskusiji i predavanju na temu izazova u turizmu za vrijeme izbjegličke krize, koje je vodio naš predavač Željko Trezner, zamjenik predstojnice VERN’ove Katedre turizma.

U izlaganju je istaknuo važnu ulogu i značaj turizma za razvoj gospodarstva u Hrvatskoj, ali i ostatku svijeta, a tijekom interaktivne diskusije američkim učenicima je objašnjen način funkcioniranja institucija u Hrvatskoj i SAD-u, dok im je na stvarnim primjerima iz života pojašnjen svakodnevni kontakt društva s turizmom.

U diskusiji su sudjelovali i VERN’ovi studenti, koji su razmjenom iskustava iz studentske perspektive, učenicima nastojali približiti medijsko praćenje izbjegličke krize u Hrvatskoj, ulogu vlasti i države u upravljanju krizom, ali i izazove koje izbjeglička kriza donosi turizmu, gospodarstvu i sigurnosnoj slici Hrvatske. 

„Naši su učenici izrazili veliko zadovoljstvo zbog sudjelovanja u diskusiji. Oduševljeni su predavanjem i razgovorom sa studentima, a mnogi su rekli da im je ovo bio najbolji dio našeg posjeta Zagrebu“, izjavila nam je Amy Westby, direktorice organizacije „No Barriers Youth“. 

(Andro Anić)

Odjel za komunikacije
Datum objave: 17.2.2017.