Poetsko stvaralaštvo

Naš student Denis Ćosić ovogodišnji dobitnik „Goranovog proljeća za mlade pjesnike“

Goranovo proljeće je najstarija i najznačajnija pjesnička manifestacija u Hrvatskoj.

Denis Ćosić

VERN`ov student diplomskog studija Upravljanje ljudskim potencijalima Denis Ćosić na ovogodišnjoj je kulturnoj manifestaciji Goranovo proljeće nagrađen „Goranom za mlade pjesnike“, jednim od najznačajnijih priznanja za poetsko stvaralaštvo u Hrvatskoj.

Nagradu je primio za rukopis pod naslovom „Crveno prije sutona“, o čemu je odlučio stručni žiri priznatih hrvatskih pjesnika: Miroslav Mićanović, Evelina Rudan i Martina Vidaić.

Inače, Denisova poetika, koja kombinira nadrealizam i magični realizam već je ranije bila nagrađivana, pa je tako osvojio i nagradu na pjesničkom festivalu u Drenovcima za rukopis „Neonski bog mržnje“. Ovom novom zbirkom pisanom kao pjesme u prozi, proteže se motiv sutona, smiraja i tišine, a napisao ju je za tri mjeseca intenzivna poetskog stvaranja u Trstenu. 

„Pokušavao sam u toj zbirci stvoriti nekakvu simbiozu između moje pripadnosti kontinentu, tj. Slavoniji, i moje pripadnosti Meditaranu, zapravo Dubrovniku i Trstenomu, jer živim na te dvije lokacije. Trsteno ima najstariji europski i jedan od najzanimljivijih svjetskih arboretuma, i on me inspirirao“, objasnio je Denis.

Čestitamo Denisu na ovom vrijednom priznanju i želimo puno još puno uspjeha u pisanju!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 22.3.2019.