Gostujuće predavanje

Američki stručnjaci na VERN’u održali gostujuće predavanje „Ključne osobine i ponašanje lidera u globalnom okruženju“

Za istinskog vođu u suvremenom liderstvu nije toliko važno što on radi, već kakav je kao osoba.

Todd Geist, gostujuće predavanje na VERN’u

„Ako želiš ići brzo, hodaj sam. Ako želiš stići daleko, uključi druge“, istaknuo je Todd Geist, američki stručnjak i predsjednik Global Leadership Partnersa, neprofitne udruge koja održava međunarodne treninge liderstva, tijekom gostujućeg predavanja na VERN’u u okviru nastave na predmetu Poslovna etika, na diplomskom studiju Poduzetnički menadžment.

Todd je za naše studente održao predavanje zajedno sa svojim kolegom Ronom Knopfom, nekadašnjim izvršnim direktorom proizvodnje u Ford Motor Company, dok je sam Todd tijekom svoje karijere obnašao rukovodeće pozicije u financijama i leadership segmentu u Procter & Gambleu.

Podsjetio je studente da je termin „leader“ zapravo akronim koji ukazuje na šest ključnih značajki ponašanja lidera, a nastao je kroz proučavanje i praćenje velikih svjetskih lidera:

  • Lay out a vision („The Visionary“) – Vizionar koji oblikuje viziju
  • Engage Others („The Collaborator“) – Suradnik koji angažira druge ljude
  • Activate Passion („The Inspirer“) – Inspirator koji aktivira strast
  • Develop Capability („The Builder“) – Graditelj koji razvija sposobnosti
  • Execute with Excellence („The Finisher“) – Finalizator koji izvrsno obavlja poslove
  • Replicate Success („The Sustainer“) – Održavatelj koji ponavlja uspjeh

Studentima je također grafički prikazao i objasnio koje su razlike u produktivnosti homogenih i nehomogenih timova. Zanimljivo je, naglasio je, da homogeni timovi postižu veću produktivnost u kratkom roku, ali nakon toga stagniraju, dok su nehomogeni timovi u početku malo sporiji, ali zato u dugom roku postižu veći i kontinuirani rast zbog boljeg prilagođavanja promjenama.

Todd Geist je predavanje zaključio konstatacijom da poslovni sustavi ne trebaju čekati da se pojave veliki lideri, već se liderstvo može razvijati i na mikro razinama, tzv. „liderstvom od osobe do osobe“.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 20.3.2019.