Filmsko,televizijsko i multimedijsko oblikovanje

VERN’ovi studenti filma sudjelovali u realizaciji Avvantura Film Festivala na otoku Visu

Studenti VERN'ovog studija Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja su napravili prve korake u okruženju koje će jednoga dana biti sastavni dio njihovih profesionalnih karijera.

Studenti VERN’ovog preddiplomskog studija Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja su pred kraj ovoga ljeta napravili prve korake u okruženju koje će jednoga dana biti sastavni dio njihovih profesionalnih karijera. Sudjelovali su u realizaciji međunarodnog filmskog festivala „Avvantura Film Festival (AFF)“, koji se ove godine održao na otoku Visu.

Prvi je to hrvatski festival s fokusom na europske koprodukcije, koji se pod vodstvom pokretača i direktora Sergeja Stanojkovskog održao već osmi put, uz tradicionalnu suradnju s HAVC-om, a ove godine, i sa VERN’ovim sveučilišnim centrom na Visu, VERN’ Island School. Zato su naši studenti filma i bili volonterski angažirani na realizaciji ovogodišnjeg festivala.

8. AFF uveličali su mnogi svjetski i domaći filmski umjetnici među kojima su bili britanski redatelj Peter Webber, kolumbijski direktor fotografije Paulo Perez, mađarski producent i redatelj Balasz Juszt, britanski redatelj Adam Smith, direktor Sofija Film Festivala Stefan Kitanov, producentica Uljana Kim i redatelj Kristijonas Vildziunas iz Litve, njemačke redateljice Maria Henge i Lena Geller, španjolski redatelj Marc Crehuet, makedonski producent Tomi Salkovski, glavni selektor filmskog festivala u Cannesu Christian Jeune te mnogi drugi.

Neki od njih su predstavili i svoje filmove, a naši studenti su imali jedinstvenu priliku sudjelovati na masterclassovima redatelja Peter Webbera i scenarista Nicholasa Martina, snimati intervjue s velikanima globalne filmske scene, surađivati s Hrvatskom radiotelevizijom na pripremi sadržaja za emitiranje i tako iskusiti posao medijskih djelatnika te sudjelovati u popratnim festivalskim događanjima.

U konačnici, naših je sedam volontera obogatilo već tradicionalno dobar festival svojim entuzijazmom i radom, a nakon vješto odrađenog posla i iskazanog interesa, ovo im zasigurno neće biti zadnji ovakav angažman. Štoviše, nakon četiri dana napornog rada, već su isplanirali angažman za sljedeće izdanje AFF-a te pripremili nove ideje za poboljšanje ove manifestacije.

Zajednički su zaključili da, ako bi bili primorani izabrati samo jednu stvar koju su naučili od niza životnih lekcija na otoku Visu i AFF-u, bila bi to ona poznata „samo nebo je granica“.

Na 8. Avvantura Film Festivalu volonterski su bili angažirani VERN’ovi studenti: Klara Beden, Borjan Cvrtila, Jakov Ilijić, Carlo Kovačec, Sara Ludoški Hodak, Anja Mikačić i Valentina Rišavi, uz stručno vodstvo profesorice Ozane Ramljak, voditeljice preddiplomskog studija Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja. 

Čestitamo im na odlično obavljenom poslu!