Terenska nastava

VERN’ovi studenti Interneta stvari usvajali nova tehnološka i start-up znanja na GALP konferenciji

Studenti su prisustvovali svim tematskim diskusijama, od učinkovitosti i optimizacije, do transformacije u digitalnom svijetu, zelene održivosti, leadershipa te inovacija i investicija u start-upove.

Grupa VERN’ovih studenata na konferenciji GALP ChalLEANge 2023.

Studenti druge godine VERN’ovog prijediplomskog studija Internet stvari (Internet of things) su u okviru terenske nastave na kolegiju Menadžment za start-up poduzeća 2 sudjelovali na konferenciji GALP (Grean and lean production) ChalLEANge 2023.

Organizator konferencije, tvrtka Culmena, našim je studentima omogućila pristup svim tematskim diskusijama, od učinkovitosti i optimizacije, do transformacije u digitalnom svijetu, zelene održivosti, leadershipa te inovacija i investicija u start-upove.

Na panelu o važnosti networkinga i kontakata pri razvoju novih poslovnih ideja, gostovala je i naša profesorica, viša predavačica mr. sc. Gordana Ćorić, koja je predstavila dobre prakse Sveučilišta VERN’ u poticanju studenata na realizaciju inovativnih poduzetničkih ideja te sudjelovanje na raznim studentskim natjecanjima. Također je naznačila na koji je način tema poduzetništva zastupljena kroz kolegije na svih 17 VERN’ovih studija.

Zadnji dio programa koji se ticao investiranja u start-upove posebno je bio zanimljivim našim studentima, budućim developerima interneta stvari, budući da su prisustvovali live pitchevima i na taj način stekli uvid kako predstaviti svoju ideju investitorima, kako investitori daju povratne informacije te što očekivati na takvim natjecanjima.

Ulaganje u budućnost i razvoj nije bačen novac jer ako se mi ne razvijamo i rastemo, konkurencija sigurno hoće“, istaknuo je student Antonio Šimunčić kao jednu od korisnih poruka sa same konferencije.

Student Ante Nakić je komentirao da su ga se posebno dojmili „razni procesi koje start-up poduzeća moraju prolaziti kako bi pripremili ideju za pitchanje“.

Zanimljivo, najboljim start-upom na pitchu proglašen je Zuluhood, koji je od početka bio i favorit naših studenata IoT-a.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 14.11.2023.