Obiteljsko poduzetništvo

VERN’ovi studenti na Liderovoj konferenciji usvajali nova znanja o generacijskoj tranziciji i pripremi za eurozonu u obiteljskim poduzećima

Sveučilište VERN' redovito nastoji studentima omogućiti pohađanje relevantnih i kvalitetnih konferencija, na kojima dobivaju priliku proširiti svoja znanja na teme kojima se bave na studiju.

Kako pripremiti obiteljsku tvrtku za ulazak Hrvatske u eurozonu? Kako osigurati rast obiteljskih poduzeća kroz akvizicije? Kako organizirati generacijski transfer vlasništva?

Odgovore na ova pitanja studenti VERN’a su saznali od samih vlasnika uspješnih obiteljskih poduzeća na tradicionalnoj Liderovoj konferenciji „Budućnost obiteljskih tvrtki“ koja se ove godine održala po 13. put.

Zainteresirani studenti s kolegija Obiteljsko poduzetništvo te profesorice poduzetništva mr. sc. Zrinka Gregov i mr. sc. Gordana Ćorić su na konferenciji stekli uvid u dobre prakse prijenosa poslovanja s osnivača na nasljednike, saznali koje su specifičnosti rada supružnika u obiteljskim tvrtkama, koji su izazovi i prednosti pokretanja obiteljskih tvrtki, ali i kako provesti proces digitalizacije i poticati inovacije u obiteljskom biznisu.

„Sam naziv konferencije me privukao jer i sama dolazim iz obiteljskog poduzeća, tako da sam se mogla poistovjetiti s puno priča na toj konferenciji i bile su mi vrlo korisne. Prezentacije koje su me se najviše dojmile su prijenos poslovanja Mirele Apeze i obiteljski protokoli, koje je držao Boris Vukić. Sami predavači su bili odlični, a teme o kojima su govorili u budućnosti će me dočekati i u praksi našeg obiteljskog poduzeća. Osim toga, svidio mi se i panel o supružnicima u obiteljskom poslovanju te razgovor s obiteljskim poduzetnicima iz Zvono Cateringa. Svi razgovori na konferenciji su bili vrlo korisni i zapravo su prikazali stvarni odraz poslovanja na obitelj, što čeka sve nas koji želimo imati svoje poduzeće ili naslijediti obiteljsko“, komentirala je studentica Agata Lana Jukić nakon konferencije.

S obzirom da je poduzetničko formiranje studenata jedno od glavnih akademskih obilježja, Sveučilište VERN’ redovito nastoji studentima omogućiti pohađanje relevantnih i kvalitetnih konferencija, na kojima dobivaju priliku proširiti svoja znanja na teme kojima se bave na studiju te razvijati svoj mrežu poslovnih poznanstava.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 7.4.2022.