Terenska nastava

VERN’ovi studenti na tradicionalnoj Liderovoj konferenciji usvajali praktična znanja o obiteljskom poduzetništvu

Naši su studenti sudjelovali na radionici koja je održana na kraju konferencije „Budućnost obiteljskih tvrtki“.

Grupa VERN’ovih studenata prijediplomskog studija Ekonomija poduzetništva je u okviru terenske nastave na kolegiju Obiteljsko poduzetništvo sudjelovala na praktičnoj radionici na Liderovoj 15. konferenciji „Budućnost obiteljskih tvrtki“.

Zajedno s profesoricom dr. sc. Ivom Senegović, 20-ak studenata je prolazilo kroz različite scenarije razvoja problema u obiteljskim poduzećima, s naglaskom na problem komunikacije između osnivača i nasljednika, koje je moderirao Hrvoje Bogdan, partner i direktor Adizes SouthEast Europe Hrvatska.

Tijekom svojevrsnog igranja uloga studenti su tražili odgovore na pitanja: kako komunicirati s osnivačem, kako izraziti svoje želje vezane uz obiteljsko poduzeće i svoju budućnost, kako izbjeći destruktivne konflikte, itd. Budući da su radionici prisustvovali i brojni osnivači te nasljednici drugih obiteljskih poduzeća, dodana vrijednost novostečenim praktičnim znanjima je bila višestruka.

Grupe VERN’ovih studenata tradicionalno pohode ovu konferenciju čija je misija: istaknuti važnost i doprinos obiteljskih tvrtki gospodarskom razvoju, pružiti odgovore na brojna pitanja s kojima se susreću vlasnici obiteljskih tvrtki, pružiti pomoć u razvoju obiteljskog poduzetništva, stvarati mrežu obiteljskih tvrtki i poticati međusobnu suradnju te poticati dijalog obiteljskog poduzetništva i državnih institucija.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 1.4.2024.