Savjetovalište za studente

Virtual Coffee: VERN’ovi studenti na webinaru usvajali vještine upravljanja emocijama i motivacijom

Korisne savjete našim studentima prenijele su magistre psihologije s platforme @zam.isli.

Virtual Coffee na VERN’u

Kako upravljati emocijama? Kako se motivirati za akademski uspjeh, ali i poslovni razvoj? Je li u izvanrednim okolnostima u kojima se trenutno nalazi cijeli svijet dobro potražiti savjet drugih osoba?

Na još jednom Virtual Coffee druženju VERN’ovi su studenti dobili vrijedne savjete dviju magistra psihologije Zrinke Štetić Grubišić i Ane Žulec s platforme ZAMisli, koje su ih upoznale s vještinama upravljanja emocijama i motivacijom, pojmom sreće te im ukazale kako poboljšati koncentraciju i na koji način društvene mreže koristiti u korisne svrhe.

U razgovoru je naglašeno da je briga o mentalnom zdravlju važna i da je potpuno ispravno tražiti pomoć, posebno zato što studentski život ima svoje izazove i ponekad se s njima teško nositi. Gošće su podijelile i svoja iskustva studiranja te razumijevanje za prepreke s kojima se studenti susreću te su potaknule studente da preuzmu odgovornost za svoju sreću.

„Kao osobe kojima se mladi javljaju za pomoć, trebamo biti svjesni težine koju danas doživljavaju zbog ovih izvanrednih okolnosti i zasigurno kod nekih postoji osjećaj sputanosti u ostvarenju ciljeva. Svaka mlada osoba treba biti svjesna da ju zapravo ništa osim nje same ne može sputati u ostvarenju njenih ciljeva. Ako nešto želiš ostvariti, proširi pogled i zamisli što god želiš jer i ono nemoguće može postati moguće“, istaknula je Ana Žulec.

„Iako je radni naziv ovoga webinara bio ‘Jesmo li osuđeni biti nesretni’ svrha mu je bila ukazati studentima na koji način i pomoću kojih tehnika postati sretniji i zadovoljniji“, pojasnila je Nataša Jeličić iz VERN’ovog Savjetovališta za studente koja je moderirala webinar.

Odjel za studente
Datum objave: 29.3.2021.