Terenska nastava

VERN’ovi studenti Odnosa s javnošću u okviru terenske nastave posjetili Hrvatski sabor

Studenti VERN'ovog preddiplomskog studija Odnosa s javnošću i studija medija su u okviru terenske nastave na kolegiju „Osnove sociologije“ posjetili Sabor Republike Hrvatske.

Studenti VERN’ovog preddiplomskog studija Odnosa s javnošću i studija medija su u okviru terenske nastave na kolegiju „Osnove sociologije“ posjetili Sabor Republike Hrvatske.

U posjet instituciji koja je predstavničko tijelo građana, a čiji je zadatak donositi zakone te nadzirati rad izvršne vlasti, odnosno Vlade RH, naši su se studenti uputili u pratnji predavača Ivane Vrhovski i Vitomira Lučića.

U pratnji osoblja za odnose s građanima, naši su studenti obišli Staru vijećnicu u kojoj je stolovao Županijski dom, Veliku vijećnicu u kojoj se održavaju plenarne sjednice Sabora te veliku dvoranu za prijem stranih državnika u kojoj se nalaze portreti svih dosadašnjih predsjednika Sabora.

Studenti su također saznali detaljne i zanimljive informacije o prošlosti Sabora, ali i instituciji saborovanja, koja se, primjerice, kroz povijest odvijala na različitim lokacijama, bez stacioniranog objekta u kojem se Sabor održavao.