VERN' Sport

ARK VERN’ doveo nova pojačanja, a naš Kevin Lind potpisao za njemačkog drugoligaša

Akademski rukometni klub VERN' je ojačao svoju klupu s četiri nove akvizicije, a igrač sveučilišne rukometne momčadi je potpisao za njemačkog drugoligaša.

Uoči nastavka natjecanja u 3. hrvatskoj rukometnoj ligi, nakon zimske stanke, Akademski rukometni klub VERN’ je ojačao svoju klupu s četiri nove akvizicije: Dominikom Miholjančanom, Brunom Dragičevićem i Božidarom Križanovićem te najvećim pojačanjem, Mikeom Lindom

Dominik predstavlja pojačanje na poziciji desnog krila, s kojeg će uspješno hvatati proslijeđene lopte te iz kuta izluđivati suparničke vratare. S tek navršenih 17 godina svoju je kvalitetu dosad već dokazao u momčadi RK Trnja.

Od Brune će s pozicije srednjeg vanjskog kretati igra naše momčadi, a mi čvrsto vjerujemo da će se svojim skok šutevima često vinuti iznad suparničke defenzivne linije. Rukometno iskustvo je dosad stjecao u Rukometnom klubu Čapljina.

S druge strane, vjerujemo da će nalete s ovih pozicija, ali od suparničke strane, uspješno braniti Božidar, naše novo pojačanje na golu VERN’a, koji je dosadašnji golmanski staž gradio u RK Hrvatski dragovoljac.

Najveće pojačanje u nastavku sezone, Mike, na klupu VERN’a dolazi iz RK Dugo selo, a vjerujemo da će na svojoj poziciji desnog vanjskog činiti odličan tandem na desnoj strani zajedno s Dominikom.

Dodajmo također i kako VERN’ovu sveučilišnu rukometnu momčad napušta Mikeov brat, Kevin Lind, koji je potpisao ugovor za njemačkog drugoligaša Empor Rostock. Kevin je u VERN’ovoj sveučilišnoj momčadi proveo četiri godine, a igračko iskustvo je stjecao u RK Moslavini, RK Varaždinu i RK Medveščaku.

„Nakon konzultacija s obitelji i agentom, te s obzirom na činjenicu da mi je na studiju ostao još samo završni rad, odlučio sam se za odlazak u Njemačku, jer je to najjača liga na svijetu. Smatram da je druga njemačka liga pravi korak za mene, pošto sam još mlad igrač i želim biti u sredini gdje ću puno igrati. Naravno da mi je san jednoga dana igrati u prvoj njemačkoj ligi, ali za to će biti potrebno još jedno dvije do tri godine rada. U klubu su me odlično prihvatili, ali mi teško pada razdvojenost od obitelji, a ponajviše sina Lukasa“, priznao nam je Kevin.

Našim novim igračima želimo puno dobrih nastupa, a Kevinu puno uspjeha u jednoj od najjačih europskih liga!

Sportskim vijestima dodajmo i kako je Akademski košarkaški klub VERN’ bio vrlo uvjerljiv na svom gostovanju kod KK Samobora, u 16. kolu druge hrvatske košarkaške lige (A-2). Naši su dečki nadigrali Samoborce 91:65, a igračem utakmice proglašen je naš Ivan Penić s postignutih 25 poena, 14 skokova i 2 asistencije.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 23.1.2017.