Mentorirani projekti

VERN’ovi studenti uspješno riješili projekte Coca-Cole HBC Hrvatska i Rimac Automobila

Studenti VERN'ovog diplomskog studija Poduzetnički menadžment su u okviru kolegija Upravljanje ljudskim potencijalima uspješno završili projektne zadatke Coca-Cole HBC Hrvatska i Rimac Automobila.

Studenti VERN’ovog diplomskog studija Poduzetnički menadžment su u okviru kolegija Upravljanje ljudskim potencijalima uspješno završili projektne zadatke Coca-Cole HBC Hrvatska i Rimac Automobila.

Na samom kraju zimskog semestra, naši su studenti predstavnicima ovih kompanija, prezentirali svoja projektna rješenja na sljedeće teme:

  • „Wellbeing framework“ za Coca-Colu HBC Hrvatska
  • „External non financial rewards“ za Rimac Automobile

Akademski projekt pod nazivom „mentorirani projekti“ provodi se u suradnji s uspješnim tvrtkama u Hrvatskoj, a cilj mu je dublje uključiti studente u realno poslovno okruženje, kroz rad na stvarnim poslovnim slučajevima.

Projekt je koncepcijski podijeljen u tri segmenta – teorijska nastava, upoznavanje s projektnim zadatkom i rad na projektu te prezentacija pred stručnim žirijem. Studenti su prilikom realizacije projektnih zadataka imali na raspolaganju i pomoć poslovnih mentora Sanje Jovanović (Coca-Cola HBC Hrvatska, VERN’ Alumni) i Ace Momčilovića (Rimac Aumobili) te akademske mentorice Ivane Vrhovski.

Glavni evaluacijski faktori za ocjenu projekata bili su prezentnost, kreativnost i upotrebljivost predloženih koncepata, a na prezentaciji ih je ocjenjivao stručni žiri, koji je bio podijeljen prema projektnim zadacima:

žiri za „Wellbeing framework“:

  • Sanja Jovanović, Commercial HR Manager, Coca-Cola HBC Hrvatska (poslovna mentorica)
  • Diana Rajh, HR Specialist, Coca-Cola HBC Hrvatska
  • Ivana Vrhovski, voditeljica VERN’ovog Odjela za razvoja karijera (akademska mentorica)

žiri za „External non financial rewards“:

  • Aco Momčilović, Chief Human Resources Officer, Rimac Automobili (poslovni mentor)
  • Igor Felc, Operation Development Lead, Rimac Automobili
  • Ivana Vrhovski, voditeljica VERN’ovog Odjela za razvoja karijera (akademska mentorica)

Na svakom je projektnom zadatku bilo angažirano po pet studentskih timova, koji su predstavili svoja rješenja, a stručni je žiri nakon evaluacije proglasio kako je na prvom projektu najbolje rješenje ponudio tim FUTURA 24/7 (Roko Buterin, Mateja Mlinarić, Tibor Pavić, Martina Šomođi i Marija Zeman), dok su na drugom projektu najboljima proglašena dva tima, PETA BRZINA (Andro Bunić, Petar Fruk, Zvonimir Matković, Iva Strukan i Ana Virovac) i TEAM TWO (Karmen Krofl, Monika Musulin, Moreno Pavličić, Dino Ranogajec, Andrej Stjepanović).

Studenti koji su pobijedili na projektu Coca-Cole HBC Hrvatska imat će mogućnost odlaska na stručnu praksu u tu kompaniju, dok će se studenti koji su bili najbolji na projektu Rimac Automobila moći dubinski upoznati s tom inovativnom tvrtkom kroz vođenu turu po pogonu, razgled showrooma, itd.

Čestitamo svim studentima na uspješno riješenom zadatku!