Terenska nastava

VERN’ovi studenti poduzetništva i PR-a upoznali startup projekte u Tehnološkom parku Zagreb

Studenti su se upoznali s radom Tehnološkog parka i Razvojne agencije te podrškom za poduzetnike, a predstavilo im se i pet startup projekata.

VERN’ovi studenti 3. godine preddiplomskog studija Ekonomije poduzetništva te 2. godine preddiplomskog studija Odnosa s javnošću i studija medija su, u okviru terenske nastave na predmetima Dinamičko poduzetništvo te Osnove poduzetništva, krajem siječnja posjetili Tehnološki park Zagreb (TPZ).

Naše studente i predavačicu Ivu Senegović ugostili su predstavnici Razvojne agencije Zagreb, Tehnološkog parka te organizatori programa Startup Factory Zagreb (SFZ), koji su ih upoznali s njihovom ulogom u poticanju poduzetništva i razvoju startup scene.

Voditeljica projekata TPZ-a Ivana Čuljak prezentirala im je rad Razvojne agencije i TPZ-a te oblike podrške koju pružaju poduzetnicima. Zatim su se upoznali s predakceleracijskim „no equity“ programom Startup Factory Zagreb, koji uz edukacijsku, savjetodavnu, tehničku i infrastrukturnu podršku, nudi i mogućnost financiranja startup projekata za razvoj pametnih gradskih rješenja, po čemu je jedinstven u regiji.

Nakon prezentacije studentima se predstavilo ukupno pet startup poduzetnika koji svoje projekte razvijaju upravo u okviru ovoga programa: Sandra Bortek(SightRun), Martina Tenžera (DiVan), Ivan Golubić (Flow), Luka Vida (Recogno PickUp) i Sven Kapuđija (Basetrip).

Kao najveću vrijednost sudjelovanja u programu istaknuli su mogućnost networkinga, kvalitetnu edukaciju i mentorsku podršku u okviru programa, a pomoć su im ponudili i naši studenti PR-a s jednostavnim komentarom iz publike: „Tko vam radi PR?“.