Suradnja gospodarstva i visokog obrazovanja

Studenticama VERN’a uručene stipendije Unilinea

Na prigodnom uručenju ugovora, studenticama su čestitali Boris Žgomba, predsjednik Uprave Unilinea i prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, dekan Veleučilišta VERN'.

Nakon što su u prosincu osvojile stipendije Unilinea u okviru natječaja „Program poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u 2017. godini“, kojeg provodi Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, studenticama Veleučilišta VERN’, Ivoni Kulaš i Ani Šokman su u prostorima VERN’a uručeni ugovori o stipendiranju.

Na prigodnom uručenju ugovora, studenticama su čestitali Boris Žgomba, predsjednik Uprave Unilinea i prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, dekan Veleučilišta VERN’.

„Da bi se hrvatski turizam nastavio uspješno razvijati, potrebno je sve više – znanja. Uniline je uvijek podržavao ambiciozne mlade ljude i mnogi su prepoznali Uniline kao mjesto gdje će graditi karijeru, stjecati iskustvo te svojim znanjem doprinositi razvoju poslovanja kompanije. Nadamo se da stipendiranjem ovih mladih djevojaka i simbolički otvaramo mladim generacijama mogućnost da puni znanja i samopuzdanja krenu otkrivati brojne mogućnosti koje pruža turizam, jedna od najpropulzivnijih hrvatskih gospodarskih grana.Stručnost i energija kojom raspolažu s jedne i naše bogato iskustvo s druge strane, dobitna su kombinacija za ulazak Unilinea u novu razvojnu dimenziju svog poslovanja“, istaknuo je Boris Žgomba, predsjednik Uprave Uniilinea, vodeće destinacijske menadžment kompanije u Hrvatskoj i regiji.

„Ovakvi projekti jačaju suradnju između visokog obrazovanja i tržišta rada. Dosad su naše VERN’ i Uniline jako dobro surađivali na obrazovanju studenata za tržište rada i stipendiranje najboljih studenata je samo još jedan dodatni oblik suradnje kroz koji možemo pomoći mladim generacijama u profiliranju za ostvarenje uspješnih karijera u jednoj od najpropulzivnijih gospodarskih grana. Čestitam dobitnicama stipendija i vjerujem da će ukazanu priliku što bolje iskoristiti za svoj profesionalni razvoj“, kazao je dekan VERN’a, prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila.

Studentice VERN’a su izabrane kao najbolje među brojnim kandidatima  na natječaju za stipendije Unilinea, koje u jednakim udjelima financira zajedno s Ministarstvom turizma. Plasman su izborile na temelju svog dosadašnjeg akademskog uspjeha, znanja stranih jezika, poznavanja rada na računalu, razvijenih organizacijskih i komunikacijskih vještina, samoinicijativnosti i upornosti.

„Zahvaljujemo se VERN’u na stručnom znanju koje smo dosad stekle na preddiplomskom studiju Turizma i prilikama za akademski razvoj te Unilineu koji je prepoznao naše akademske rezultate i postignuća u struci“, navele su dobitnice stipendija.

Kao visokoobrazovna institucija koja promovira suradnju obrazovanja i realnog poslovnog sektora, kao nužan preduvjet gospodarskog razvoja, Veleučilište VERN’ s destinacijskom menadžment kompanijom Uniline uspješno surađuje već dugi niz godina, na provedbi obavezne studentske stručne prakse i profiliranju studenata za razvoj uspješnih karijera u turizmu.