Terenska nastava

VERN’ovi studenti razvijali networking na Danu otvorenih vrata Tehnološkog parka Zagreb

Studenti VERN'ovog preddiplomskog studija Ekonomija poduzetništva su u okviru terenske nastave na predmetu Poduzetništvo, sredinom prošlog mjeseca posjetili Dan otvorenih vrata Tehnološkog parka Zagreb.

Studenti VERN’ovog preddiplomskog studija Ekonomija poduzetništva su u okviru terenske nastave na predmetu Poduzetništvo, u pratnji predavačice Ive Senegović, sredinom prošlog mjeseca posjetili Dan otvorenih vrata Tehnološkog parka Zagreb.

Događaj je bio organiziran kao networking aktivnost u okviru projekta „StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije“, a okupio je brojne poduzetnike, kako one tradicionalne, tako i ove nove, poduzetnike startup generacije, te studente i članove akademske zajednice.

Naši su studenti sudjelovali u sve tri programske cjeline. U prvom dijelu programa stručnjaci iz Razvojne agencije Zagreb sudionike su upoznali s mogućnostima pripreme i ulaska u poduzetništvo, dok su u drugom dijelu obišli radne prostore uspješnih startup projekata koji se razvijaju u TPZ-u (Baggizmo, DiVan, Frames Page, Gamechuck, Hubbig, Mikrotvornica, Pinecone, Pulsar Labs, itd.) te razgovarali s njihovim osnivačima. U završnom dijelu programa, naši su studenti prisustvovali panel diskusiji na temu „prikupljanja znanja potrebnih za poduzetničku izvrsnost“, u kojoj su glavni panelisti bili profesori s Ekonomskog fakulteta, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i VERN’a (mr. sc. Zrinka Gregov), zatim predstavnici startupova TalentLyft i Zagreb Time Trave te studenti koji već sada rade na realizaciji svojih poduzetničkih ideja.

Tom se prilikom okupljenima samoinicijativno predstavio i naš student Petar Dokić, koji je još za vrijeme srednje škole razvio inovaciju u segmentu proteza za osobe s posebnim fizičkim oboljenjima, a trenutno radi na njezinoj komercijalizaciji.