Terenska nastava

VERN’ovi studenti Tehničkog menadžmenta se upoznali s projektom rekonstrukcije Radničke

U pratnji predavača Slavka Titana i uz stručno vodstvo odgovornih osoba na gradilištu, naši su studenti saznali koji je generalni plan za Radničku cestu.

Studenti 2. i 3. godine VERN’ovog preddiplomskog studija Tehnički menadžment su u okviru terenske nastave posjetili trenutno najveće gradilište u Zagrebu na kojem se vrši rekonstrukcija dijela Radničke ceste.

U pratnji predavača Slavka Titana i uz stručno vodstvo odgovornih osoba na gradilištu, naši su studenti saznali koji je generalni plan za Radničku cestu, u koliko će se etapa odvijati projekt rekonstukcije, što je dosad učinjeno i kako će Radnička cesta izgledati nakon što radovi završe.

Stručnjaci su našim studentima objasnili da je Radnička planirana kao jedna od najvažnijih prometno-razvojnih osovina grada Zagreba, ali ostatak njezinog postojećeg, neprimjerenog poprečnog profila, ograničava brži razvoj prostora koji se na nju veže. Nakon što završe svi radovi, Radničkom će se moći povezati gradska zaobilaznica, a zračna luka Franjo Tuđman dobit će izravnu povezanost s urbanom cjelinom grada, kroz tramvajsku liniju do Kvaternikovog trga. Zagreb bi se tako napokon priključio mnogim europskim metropolama kojima je dobra prometna povezanost sa zračnom lukom jedan od najvažnijih prometnih prioriteta.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 4.5.2018.