VERN'um

VERN’um HULT Prize rezime: From Dubai to San Francisco

VERN’ovi studentski timovi Narrators i Brain&Brave u ožujku ove godine uspješno su nastupili na regionalnim finalima ovogodišnjeg HULT Prize natjecanja u San Franciscu i Dubaiju. Prisjetimo se njihovih dojmova.

VERN’ovi studentski timovi Narrators i Brain&Brave u ožujku ove godine uspješno su nastupili na regionalnim finalima ovogodišnjeg HULT Prize natjecanja u San Franciscu i Dubaiju, na kojima su ponudili svoja rješenja za uspješniju integraciju izbjeglica u novim sredinama.

Ovogodišnje globalno studentsko natjecanje, HULT Prize 2017., održano je na temu „Refugees – Reawakening human potential“. Studenti iz cijeloga svijeta, među kojima i oni s najprestižnijih svjetskih sveučilišta, ali i VERN’a – jedinog predstavnika Hrvatske – imali su zadatak osmisliti društveno-poduzetničke ideje i projekte koji će doprinijeti uspješnijoj integraciji izbjeglica u društvo, povećati njihov doprinos novoj društvenoj zajednici te pozitivno utjecati na njihovo samopouzdanje i društvenu inkluziju.

Na nacionalnom finalnom pitchu, koji je održan na VERN’u, pobjedu je bio izborio tim Narrators, VERN’ovih studenata Karla Tašlera, Tomislava Zvonareka, Jana Martinjaša i Ante Lovrinovića, koji su pobjedom osvojili plasman na regionalno finale natjecanja prema vlastitom izboru – u Londonu, Dubaiju, Bostonu, Šangaju ili San Franciscu. Odabrali su ovo posljednje.

Drugi naš tim, Brain&Brave, u sastavu Lucija Sorić, Lana Šarić i Matej Triska, nastup u regionalnom finalu izborio je u selekciji organizacijskog odbora HULT Prize natjecanja, koji je našu ekipu plasirao u regionalno finale u Dubaiju.

S kojim su se projektima natjecali i kakvi su bili njihovi dojmovi nakon povratka iz San Francisca i Dubaija, možete se prisjetiti u zadnjem broju VERN’uma, klikom na fotografiju u nastavku (PDF). 

Odjel za komunikacije
Datum objave: 3.8.2017.