Savjetovalište za studente

VIRTUAL COFFEE: Naši studenti i alumniji razmijenili iskustva o studiranju na VERN’u

Gosti ovog virtualnog druženja bili su student Tomislav Drapela te alumniji Isabell Keler, Magdalena Prša i Karlo Tašler koji su razgovarali s ostalim studentima.

VIRTUAL COFFEE VERN’ovog Savjetovališta za studente koji je održan sredinom studenoga ugostio je studente i alumnije koji su razgovarali o svojim iskustvima studiranja na VERN’u te podršci profesora i studentskih službi u akademskom razvoju.

Gosti ovog virtualnog druženja, student Tomislav Drapela te alumniji Isabell Keler, Magdalena Prša i Karlo Tašler su naglasili kako je podrška profesora u nastavi, ali i pri radu na projektnim zadacima na VERN’u izrazito važna u procesu poslovnog profiliranja studenata tijekom studija, dok im je podrška Savjetovališta za studente važna zbog osobnog rasta i razvoja.

„Studentima sam poručio da teorijsko znanje upotpune s praktičnim znanjima, kako bi bili konkurentniji prilikom izlaska na tržište rada. Također, predložio sam im da se uključe u volonterske udruge jer se tako umrežavaju s proaktivnim studentima, dijele znanja i iskustva te poboljšavaju okolinu u kojoj djeluju“, poručio je Tomislav Drapela, student 3. godine preddiplomskog studija Odnosi s javnošću.

Diplomantica VERN’a Magdalena Prša, izvršna asistentica u Photomathu je zaključila kako je razmjena iskustava aktivnih i bivših studenata više nego dobrodošla, kako iskustava o studiju tako i iskustava iz poslovnog svijeta.

„Nadam se da će moja iskustva studentima biti od koristi i da će ih ohrabriti da ustraju na svome putu, da se ne boje prilika, čak i kada misle da njima nisu dorasli, jer se nitko nije rodio sa svim znanjem svijeta već se ono stječe iskustvom i radom na sebi. Neka budu znatiželjni, istražuju mogućnosti, prihvaćaju prilike i ostanu svoji, a uspjeh sigurno neće izostati.“

„Bilo je zanimljivo sudjelovati u razgovoru koji je posvećen ‘traženju sebe’. Čini se da je ključni dio tog procesa ugrabiti što više prilika i ne bojati se zakoračiti u nepoznato. Iako se možda čini da su vremena nezgodna, studenti bi sada više nego ikada prije trebali iskoristiti prilike koje im pruža VERN’ za učenje o sebi i o svijetu. Onaj tko se sada pokaže dovoljno snažnim da zajaše na valu promjena, taj će na drugu stranu isplivati kao pobjednik“, zaključio je alumni Karlo Tašler, tekstopisac za Medium i Telesport s adresom u Londonu.

„Put do ‘zvijezda’ uvijek je vrludav, s mnogo prepreka, opakih zavoja i hijena na putu, no kad padnete uvijek ustanite. Razgovarajte s ljudima oko sebe koji imaju iskustva i znanja, nikad se nemojte ustručavati postaviti pitanje. Kako bi moj profesor rekao ‘glupa pitanja ne postoje’, svaka situacija je škola za dalje. Ostanite svoji i postavite si male ili velike ciljeve u koje ćete gledati straigthforward bez obzira na sve. I za kraj nikad, ali baš nikad ne odustajte od svojih snova“, poručila je studentima diplomantica VERN’a Isabell Keler, radijska producentica na Anteni Zagreb.

Za svu pomoć i podršku u studentskom životu studentima Sveučilišta VERN’ na raspolaganju je Savjetovalište za studente.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 25.11.2021.