Poticanje održivog razvoja

Predstavljamo uvodničare „4. konferencije MIC – Vis“: prof. dr. sc. Juan Carlos Radovich i prof. emeritus dr. sc. Frano Barbir

Međunarodnu multidisciplinarnu znanstvenu konferenciju zajednički organiziraju Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Sveučilište VERN'.

Konferencija „Mediterranean Islands Conference“, Sveučilište VERN’

Otok Vis će u rujnu sljedeće godine ugostiti mnoštvo znanstvenika i stručnjaka na 4. međunarodnoj znanstvenoj konferenciji Mediterranean Islands Conference (MIC – Vis 2022), a zadovoljstvo nam je najaviti da će uvodničari oba dana biti renomirani znanstvenici iz Argentine i Hrvatske, prof. dr. sc. Juan Carlos Radovich sa Sveučilišta u Buenos Airesu te prof. emeritus dr. sc. Frano Barbir s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu.

Prof. dr. sc. Juan Carlos Radovich je profesor na Sveučilištu Buenos Aires i glavni istraživač Nacionalnog vijeća za znanstveno i tehničko istraživanje (CONICET) te voditelj istraživačkog programa „Politička ekonomija i društvene granične formacije: etniciteti i područja u redefiniciji“ na Sveučilištu Buenos Aires.

Prof. emeritus dr. sc. Frano Barbir s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu jedan je od vodećih svjetskih znanstvenika u području vodikove energije i gorivnih članaka, a bio je član tima koji je napravio prvi automobil na svijetu na pogon s membranskim gorivnim člancima. Predsjednik je Hrvatske udruge za vodik, potpredsjednik Međunarodnog udruženja za energiju vodika te predsjednik grupacije država predstavnica EU „Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking (FCHJU)“ u Ruxellesu.

Detaljnije informacije o bogatim biografijama uvodničara možete pogledati na stranici konferencije MIC-Vis 2022.

Podsjećamo, prijave sažetaka znanstvenih i stručnih radova za izlaganje na konferenciji traju do 15. veljače 2022.

Četvrto izdanje konferencije ponovno će okupiti međunarodne stručnjake iz različitih područja koji će predstaviti vlastite spoznaje o glavnim razvojnim problemima otoka na Mediteranu u okviru 18 konferencijskih tema: demografija, kultura i tradicija, mediji i komunikacije, obrazovanje, održivi razvoj, podmorje i biologija, poslovanje i gospodarstvo, povijest, sport, turizam, umjetnost i književnost…

Detaljnije informacije o konferenciji dostupne su na internetskoj stranici http://www.mic-vis.eu/

Odjel za komunikacije
Datum objave: 29.11.2021.