Savjetovalište za studente

Virtual Coffee: Naši studenti se upoznali s karijernim mogućnostima u najuspješnijoj radijskoj grupaciji u Hrvatskoj

Amm global institut i mreža njegovih radijskih postaja mladima nude pregršt mogućnosti za razvoj dinamične karijere.

Virtual Coffee na VERN’u

VERN’ov Virtual Voffee ovoga je mjeseca ugostio Anitu Šulentić, prokuristicu Amm global instituta (AGI) te Ivana Vukušića poznatog radijskog i televizijskog voditelja.

Studentima su predstavili rad AGI-ja te objasnili zašto je radio važan i kako funkcionira radijski posao u današnjem tehnološkom dobu, ali i koje sve karijere studenti mogu razvijati na radijskim medijima. Također su ih upoznali s najslušanijim radijskim postajama te su im predstavili neka najnovija istraživanja vezana za radio, a studenti su značajan interes pokazali i za jednomjesečnu besplatnu edukaciju za DJ i NEWS PRAKTIKUM koju provodi AGI.   

Kako izgleda karijera u radijskom eteru studentima je vjerno prikazao Ivan Vukušić koji se prisjetio svojih karijernih početaka te naglasio važnost učenja, što ranije stjecanje iskustva i izlazak iz comfort zone.

Virtual Coffee s vernovcima me vratio na početke karijere i podsjetio koliko je fora raditi posao koji voliš. Nadam se da smo ih dovoljno motivirali i ohrabrili i svakako im želim poručiti: stvarajte svoju priču i pritom se nezaboravno provedite.” 

„Svako druženje s proaktivnim i motiviranim studentima daje nam uvid u još pozitivniju budućnost radijskog medija. Iako u virtualnoj varijanti, nadam se da smo otvaranjem multimedijalnog Amm global instituta potaknuli nove generacije na probijanje leda i izazovan rad na nekoj od pozicija konvergiranog radija“, zaključila je Anita Šulentić.

Diskusiju sa studentima moderirala je Nataša Jeličić, voditeljica VERN’ovog Ureda za praksu koja je pozvala studente da iskoriste mogućnost besplatne edukacije i priliku za stjecanje radijskog radnog iskustva kroz studentsku praksu. Podsjetila je da su uspješne karijere na radiju izgradili i neki naši alumniji o kojima smo već pisali na našim kanalima, a sve zainteresirane studente je pozvala da se za besplatnu edukaciju prijave Aniti Šulentić na email anita@agi.hr.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 26.4.2021.