Znanstveno-stručni radovi

Objavljen zbornik radova s treće međunarodne multidisciplinarne znanstvene konferencije „MIC-Vis 2020“

Konferenciju od 2016. godine zajednički organiziraju Sveučilište VERN' i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, a u zborniku su objavljena 54 odabrana rada.

Zbornik radova s konferencije „Mediterranean Islands Conference 2020“

Objavljen je zbornik radova s međunarodne multidisciplinarne znanstvene konferencije „Mediterranean Islands Conference 2020“ (MIC-Vis 2020.), koju su u rujnu prošle godine po treći put zajednički organizirali Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Sveučilište VERN’, uz suorganizatore Znanstveno vijeće za antropologijska istraživanja Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i mrežu Euro-Mediterranean Academic Network.

Rujanska je konferencija okupila više od 100 znanstvenika i stručnjaka iz više od 15 različitih zemalja, a budući da se održavala u specifičnim pandemijskim okolnostima konferencija je održana u hibridnom obliku, fizički za manji dio sudionika i online za većinu sudionika.

Promocija zbornika održana je na otoku Visu, a u njemu su predstavljena 54 rada s konferencije koje je odabrao urednički kolegij: prof. dr. sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan, članica programskog odbora konferencije, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, dr. sc. Katica Jurčević, članica programskog odbora konferencije, Institut za migracije i narodnosti, dr. sc. Rino Medić, član programskog odbora konferencije te doc. dr. sc. Ozana Ramljak, članica programskog odbora konferencije, Sveučilište VERN’.

S obzirom na značajan broj tematskih područja koja se obrađuju u okviru konferencije, zbornik je podijeljen u dvije cjeline – Mediterranean Issues i Other Issues, pokriva 12 područja, a donosi radove autora iz Hrvatske, Finske, Mađarske, Slovačke, Australije, Ekvadora, Meksika, Argentine i drugih zemalja.

Digitalnu verziju zbornika možete čitati na internetskoj internetskoj stranici MIC-Vis 2020.

Zbornik radova s konferencije „Mediterranean Islands Conference 2020“
Odjel za komunikacije
Datum objave: 28.4.2021.