ERASMUS+ iskustva VERN'ovih stranih studenata

Zagreb i Hrvatska kroz oči ERASMUS+ studenata

Što Hrvatska i Zagreb donose stranim studentima te koja iskustva strani studenti dožive i što sa sobom vraćaju u svoju zemlju donosimo kroz ERASMUS+ ljetnu reportažu.

 

Koliko je Hrvatska lijepa i koliko toga nudi najčešće otkrijemo upravo kroz iskustva stranaca i turista koji se iz godine u godinu vraćaju u Hrvatsku te je izabiru kao svoju destinaciju za odmor. Iskustvo Hrvatske i Zagreba mi donosimo kroz perspektivu VERN’ovih stranih studenata koji su ove godine sudjelovali u međunarodnoj razmjeni.

 

Louise Wicquart, EFAP Paris Champs-Élysées – École de Communication

Zagreb sam odabrala za studijsku razmjenu, jer sam bila znatiželjna i toliko me iznenadio da sam se odlučila vratiti u grad preko ljeta, da ga dodatno istražim. Sve mi je bilo jako zanimljivo i grad nudi puno prilika, pogotovo ako ste student. Preporučujem međunarodnu razmjenu svima jer ćete dobiti toliko iskustva, poznanstava i znanja. Na razmjeni sam upoznala puno ljudi sa svih strana ali i svoju prvu ljubav. Također, znanje engleskog mi se poboljšalo. Moja preporuka svim budućim studentima na razmjeni je da putuju po Hrvatskoj, a mene je posebno oduševio Rovinj.

 

Camille Flamend , Belgija, Haute Ecole ALbert Jacquard

Zagreb sam odabrala za međunarodnu razmjenu jer mi se grad činio jako zanimljiv i u potpunosti je ispunio moja očekivanja. Zagreb je mali, ali jako lijepi grad. Ono što mi se najviše svidjelo je mogućnost malih izleta i putovanja koji se mogu napraviti izvan Zagreba. I VERN’ i profesori su bili odlični, pa mi je to sve pomoglo u lijepom dojmu moje razmjene, iako sam bila u vremenu pandemije. Najbolji izlet u Hrvatskoj bio je naravno na hrvatsku obalu te mi je najbolje iskustvo razmjene da sam mogla putovati i uživati u svakom trenutku. ERASMUS+ preporučujem svima jer je neponovljivo iskustvo u kojem iskusite zemlju ali i steknete nova poznanstva i nove prijatelje.

Odjel za međunarodnu suradnju
Datum objave: 9.8.2021.