5. Dani medijske pismenosti

Poziv studentima – prijave za događaj „Ekonomija pažnje i fake-news“ – 5. svibnja u 11:00 sati

U okviru online događaja bit će održano predavanje „Ekonomija pažnje i lažne vijesti“, predavanje o dezinformacijama na društvenim mrežama te će biti predstavljeni obrazovni materijali o dezinformacijama.

Agencija za elektroničke medije, Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Veleposlanstvo Kraljevine Danske pozivaju zainteresirane studente Sveučilišta VERN’ da se prijave za praćenje online događaja na temu dezinformacija, koji će se održati u četvrtak, 5. svibnja 2022. u 11 sati.

Događaj će se moći pratiti putem Zooma, a prilikom prijave je potrebno navesti ime i prezime, naziv visokog učilišta te naziv studija – LINK ZA PRAĆENJE.

Događaj se održava u okviru programa 5. Dana medijske pismenosti, a sastoji se od:

  1. Uvodno izlaganje – sc. Iva Nenadić (Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, članica Europskog opservatorija za digitalne medije)
  2. „Ekonomija pažnje i lažne vijesti“ – predavanje nagrađivanog danskog filozofa i profesora formalne filozofije na Sveučilištu u Kopenhagenu Vincent F. Hendricks
  3. Dezinformacije na društvenim mrežama – predavanje danske vojne analitičarke Jeanette Serritzlev
  4. Predstavljanje obrazovnih materijala o dezinformacijama (besplatno dostupni za preuzimanje na portalu medijskapismenost.hr)

Detaljnije informacije o događaju i predavačima možete pročitati na službenoj stranici medijskapismenost.hr.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 27.4.2022.