Studentske udruge

3. Kongres udruga studenata RH na VERN’u u ožujku okupio mlade poduzetnike i stručnjake

Na događaju koji je organizirala Udruga studenata VERN'a sudjelovali su predstavnici i članovi petnaest različitih studentskih udruga iz cijele Hrvatske.

3. Kongres udruga studenata Republike Hrvatske koji je sredinom ožujka održan na VERN’u, ugostio je mlade poduzetnike i stručnjake koji su okupljenim studentima prenijeli dio svog vrijednog poslovnog iskustva, u kontekstu glavne teme kongresa „Od studenta do lidera“.

Na događaju koji je organizirala Udruga studenata VERN’a sudjelovali su predstavnici i članovi petnaest različitih studentskih udruga iz cijele Hrvatske, koji su u panel diskusiji na temu „Kako je počeo naš event“, čuli iskustva Damira Đurovića, organizatora InfoGamera, Tine Marković, organizatorice Tjedna dizajna te Ivana Kičinbaćija, organizatora festivala SHOWderica. U drugom dijelu programa predavanje je održala Anđela Buljan Šiber, organizatorica Dana komunikacija, na temu „Slatke muke evenata“, a sudionici su se zatim imali prilike bolje međusobno upoznati kroz business speed date.

Na kraju programa održan je izbor najboljeg studentskog projekta, a titulu su ponijele kolege iz osječke studentske udruge Financijski impuls, za projekt „Europski tjedan novca 2016. godine“. Riječ je o projektu koji se održava diljem Europe, a cilj mu je edukacija građana i podizanje svijesti o financijskoj pismenosti.

Kongres udruga studenata je edukativno događanje koje je namijenjeno studentima iz različitih studentskih udruga, ali i cijeloj studentskoj populaciji. Cilj Kongresa je razmjena iskustava proaktivnih i mladih ljudi, učenje od uglednih predavača koji svoja iskustva i savjete dijele s uzvanicima, te razvoj novih poznanstava koja će u konačnici dovesti do novih ideja i mogućnosti u obliku potencijalne suradnje između svih sudionika kongresa.