VERN' Sport

Čestitamo – Akademski košarkaški klub VERN’ prvak druge hrvatske košarkaške lige (A2 – Centar)

Košarkaši Akademskog košarkaškog kluba VERN' prvaci su druge hrvatske košarkaške lige (Centar) – A2, čime su se plasirali u kvalifikacijsku među ligu za ulazak u Premier košarkašu ligu u sezoni 2017./2018.

Košarkaši Akademskog košarkaškog kluba VERN’ prvaci su druge hrvatske košarkaške lige (Centar) – A2, čime su se plasirali u kvalifikacijsku među ligu za ulazak u Premier košarkašu ligu u sezoni 2017./2018.

Naši su dečki u sjajnoj posljednjoj utakmici sezone nadigrali KK Maksimir rezultatom 88:54, iako su na poluvremenu vodili tek s blagih 8 razlike (36:28). Igračem susreta proglašen je naš Matej Kljajić sa 17 postignutih poena, 5 skokova i 5 asistencija, a doprinos ovoj velikoj pobjedi dali su i: Filip Kordić (13), Ivan Penić (13), Marko Baković (10), Luka Jelinić (10), Bruno Levanić-Kutni (10), Luka Živko (9), Mario Raič (4) i Filip Šimović (2).

Osvajanjem naslova prvaka A2 lige, VERN’ovci se nalaze u, kako bi se reklo, „prilici života“ – plasirali su se u kvalifikacijsku među ligu zajedno s još devet najboljih drugoligaša iz pet regija. Prva dva kluba iz te lige osigurati će izravni plasman u sam vrh hrvatske košarke, Premier košarkašu ligu u sezoni 2017./2018., dok ostali nastavljaju natjecanje u A1 ligi.

Dečki s natjecanjima nastavljaju već ovaj tjedan, protiv KK Crikvenice u gostima, pa nas je zanimalo što prognoziraju čelnici kluba.

„Mi smo naslov prvaka matematički bili osvojili još početkom mjeseca, pobjedom u Sesvetama, pa su se dojmovi već do sada malo i slegli, iako je lijep osjećaj bio kad smo primili pehar nakon zadnje utakmice. Na početku sezone cilj nam je bio osvajanje jednog od prva dva mjesta koja vode u viši rang natjecanja (A1 ligu) i dodatne kvalifikacije za Premijer ligu, no kako je natjecanje odmicalo, mi smo igrali sve bolje i ubrzo smo postali svjesni da možemo do prvog mjesta. To smo na kraju i uspjeli i to iznad svih očekivanja, mjesec dana prije kraja prvenstva. Ekipa za sada izgleda jako dobro i motivirani su za nove izazove, no teško je sada reći kako ćemo izgledati do kraja sezone. Iza nas je jedno kompletno i zahtjevno natjecanje u A2 ligi, a pred nama je 16 novih utakmica kvalifikacija za Premijer ligu, koje će biti izuzetno zahtjevne, posebno ako uzmemo u obzir da imamo i studentska natjecanja. Mi ćemo dati sve od sebe“, komentirao je trener Srđan Helbich.

„Kao što je trener Helbich rekao teško je sada bilo što prognozirati jer po prvi puta sudjelujemo u kvalifikacijskoj ligi, a i prvi puta ćemo se susresti s klubovima iz drugih regija. Vjerujem da imamo dovoljno kvalitete i da im možemo konkurirati, a od budućih supranika na papiru najbolje djeluju KK Kaštela i KK Jazina iz regije jug. U sljedeća tri mjeseca očekuje nas ukupno više od 30 utakmica, što je iznimno puno u tako kratkom periodu. No, vjerujemo da igrači koju su izborili kvalifikacije imaju dostatnu kvalitetu da se bore za ulazak u Premier ligu“, zaključio je direktor kluba Mario Kralj.

Želimo im puno uspjeha u njihovim prvoligaškim ambicijama te čestitamo svim igračima i stručnom stožeru na osvajanju naslova prvak A2 lige Centar: Leonu Abramoviću, Luki Jeliniću, Mariu Raiču, Luki Jakiću, Filipu Šimoviću, Bruni Levaniću-Kutnom, Ivanu Peniću, Juraju Čičku, Mateju Kljajiću, Luki Živku, Filipu Kordiću, Marku Bakoviću, Tomislavu Garvanoviću, glavnom treneru Srđanu Helbichu, pomoćnom treneru Luki Novaku, kondicijskom treneru Filipu Maršiću i sportskom direktoru Mariu Kralju.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 6.3.2017.