Međunarodna praksa

Teorijska znanja s VERN’a naša kolegica Chantal Holik uspješno primijenila na praksi u Dublinu

Istaknula je kako smatra da je radom u hotelu u stranoj državi, u međunarodnom timu, stekla neprocjenjivo poslovno iskustvo koje će joj itekako koristiti u daljnjem razvoju karijere.

Chantal Holik s VERN’ovog preddiplomskog studija Turizma uspješno je primijenila teorijska znanja s nastave u poslovnom okruženju irskog hotela DoubleTree by Hilton Dublin Burlington Road (kasnije Clayton Hotel Burlington Road op.a.). 

„Zanimljivo je kako sam zapravo ponudu za praksu, odnosno posao u Dublinu dobila još u Zagrebu. Naime, dok sam bila na praksi u Zagrebu, u DoubleTree by Hilton hotelu, upoznala sam Area General Managera kompanije Blackstone, koji je bio vrlo zadovoljan mojim radom te mi je ponudio poslovni angažman u jednom od hotela kojima upravlja ta kompanija. Na izbor su mi bile lokacije poput Amsterdama, Londona i Dublina, a odabrala sam ovaj posljednji jer sam o toj lokaciji dobila najviše informacija i pozitivnih priča, iz iskustava drugih ljudi“, rekla nam je Chantal. 

Objasnila nam je kako je u prva tri mjeseca prakse radila poslove u back officeu, odnosno na tzv. switchboardu, gdje je upravljala glavnom telefonskom centralom u hotelu. 

„Koordinirala sam pozive prema odjelima rezervacija, prodaje i evenata, a osim toga sam se bavila i administracijom, forecastingom, VIP listama i tome slično. Tu sam prošla sav potreban trening za rad s aplikacijama na recepciji, tako da kad sam nakon tri mjeseca dola na recepciju, bila sam i više nego spremna.“ 

No, tijekom njezina angažmana, hotel je akviziran od strane druge hotelske kompanije, pa je Chantal tijekom tog perioda, potpuno neočekivano, stekla vrlo vrijedno radno iskustvo i u segmentu rebrandinga. 

„Kada sam došla na praksu hotel je bio pod kompanijom Blackstone i brendiran kao DoubleTree by Hilton. Sredinom studenoga hotel je akvizirala najveća irska hotelska kompanija Dalata, te su ga rebrandirali kao Clayton hotel. Tada sam stekla vrlo korisna znanja o procesu rebrandinga i promjeni hotelskog operativnog sustava te sam sretna što sam imala priliku sudjelovati u tako značajnoj promjeni.“ 

Za kraj je dodala kako joj je u međuvremenu ponuđen stalni radni angažman, a trenutno je na razmatranju za promaknuće u Senior Recepcionista. Istaknula je kako smatra da je radom u hotelu u stranoj državi, u međunarodnom timu, s kojim je doživjela (i preživjela) rebranding hotela te pratila promjene u klijenteli i cijenama nakon promjene brenda, stekla neprocjenjivo poslovno iskustvo koje će joj itekako koristiti u daljnjem razvoju karijere. 

Odjel za komunikacije
Datum objave: 9.3.2017.