Praksa u inozemstvu

Naša studentica Kim Antoljak na međunarodnoj Erasmus praksi u talijanskim Dolomitima

VERN'ova studentica Kim Antoljak s preddiplomskog studija Turizma za svoju stručnu praksu odabrala Italiju, konkretnije luksuzni Hotel Schloss Sonnenburg.

Primjena teorijskog znanja sa studija u praktičnom radu u poslovnoj organizaciji i to još u međunarodnom okruženju, odličan je način stjecanja specijalističkih  znanja i vještina potrebnih za uspješnu integraciju na tržište rada nakon studija.

Razlog je to zbog kojeg je i VERN’ova studentica Kim Antoljak s preddiplomskog studija Turizma, za svoju stručnu praksu odabrala Italiju, konkretnije luksuzni Hotel Schloss Sonnenburg ****S u talijanskim Dolomitima, gdje je boravila u okviru Erasmus programa stručne prakse. 

„Praksu sam pronašla preko jedne internetske stranice, na kojoj se mogu pronaći razne prakse za različita područja, a ja sam naravno sukladno mome smjeru studija i interesima, tražila praksu u hotelijerskoj industriji. Na sreću, uspjela sam dobiti praksu u ovom hotelu, kategorije 4 S zvjezdica, koji se nalazi u Trentinu, a smješten je u dvorcu starom tisuću godina“, rekla nam je Kim.

Tijekom stručne prakse u trajanju od tri mjeseca iskusila je rad u svim odjelima hotela – hrana i piće, kuhinjski odjel, domaćinstvo, održavanje i vešeraj, spa i wellness, događanja i recepcija. 

„Rad u food & beverage / service odjelu je bio iznimno zanimljiv. Hotel ima šest velikih restoranskih sala i veliku terasu te sam posluživala goste za doručak, ručak i večeru. Također, poznat je i po svojoj gourmet kuhinji te ljudi iz okolice kao eksterni gosti svakodnevno dolaze na večeru. Također sam bila ispomoć u kuhinji, da naravno vidim i organizaciju tog odjela, a radi sam i na eventima poput rođendanskih proslava ,vjenčanja, wine tasting večera i slično.“ 

„U odjelu housekeeping & maintainance sam naučila kako funkcionira cijeli organizacijski proces oko pospremanja soba, održavanja svih prostora hotela i cjelokupan postupak s pranjem posteljina, stolnjaka i sl.  Uz to sam bila na recepciji spa & wellness odjela, gdje sam se bavila bukiranjem masaža i preporukama kozmetičkih proizvoda za goste hotela. Treći mjesec sam radila na recepciji – front & back office u administraciji (ljudski potencijali i financije), kao asistent direktoru, što je bila iznimno velika čast za kraj prakse“, prepričala nam je Kim.

Za kraj je istaknula kako je na praksu željela otići upravo u neki manje konvencionalni hotel,  pa joj se ovaj u planinama učinio kao odličan izbor. Posebno je zadovoljna činjenicom da je uopće bila odabrana za studentsku praksu, budući da hotel zbog visoke razine usluga i profesionalnog osoblja na praksu prima tek do troje studenata godišnje. 

„Svakako mislim da će mi ovo iskustvo i preporuke iz ovoga hotela pomoći prilikom daljnjeg profesionalnog razvoja, a raduje me i činjenica da su mi nakon završene prakse, u ovom luksuznom hotelu ponudili i posao“, zaključila je Kim.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 1.2.2017.