InspiratiV'ni petak

Čestitamo – VERN’ov student prve godine filma premijerno prikazuje na „13. Omladinskom filmskom festivalu u Sarajevu“

Karlo Gagulić je redatelj i scenarist filma koji će prvi put biti prikazan na jednom međunarodnom festivalu gdje će se boriti za međunarodnu nagradu.

Scena iz filma

Student prve godine preddiplomskog studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje Sveučilišta VERN’, Karlo Gagulić, imat će premijerno prikazivanje svog trećeg filma „Škola koja ne postoji“ na „13. Omladinskom filmskom festivalu u Sarajevu“ gdje će se boriti za glavnu nagradu.

„Scenarij je nastao na kolegiju Vinka Brešana, koji nam je za prvi zadatak dao da napišemo nekakav scenarij, a da je ujedno i dio naše autobiografije. Budući da sam imao zanimljivo iskustvo sa srednjom školom, točnije ispostavilo se da sam išao u školu koja je završila u stečaju, a to sve smo doznali preko televizije, odlučio sam tu  grotesku prikazati kroz film, u koji sam dodao i malo fikcije“, pojasnio nam je Karlo.

Ističe da je brzo okupio ekipu, napravili su audiciju i bacili se na posao, no je li mu nagrada važna.

„Iskreno, nije mi nagrada toliko važna važnije mi je da putujem s filmom i pokažem publici što smo napravili. Jako sam zahvalan svim ljudima na setu, producentima, tehnici, glumcima, VERN’u što mi je omogućio opremu, udruzi Blank koja nam je isto pomogla oko opreme, brojnim sponzorima koji su se pobrinuli da nismo gladni i žedni na setu, itd. Inače, zanimljivo, moj prvi igrani film „Brod u boci“ kojeg sam radio baš za prijemni na VERN’u također je prošao na ovaj festival i bori se za nagradu, tako da ove godine idem u Sarajevo s dva svoja filma.“

Naš Karlo je glavni scenarist i redatelj filma „Škola koja ne postoji“, dok su ostale uloge pripale: Kaji Šišmanović (asistentica režije), Nini Kukec (producentica), Karlu Špoljaru (direktor fotografije), Reneu Receku (asistent kamere), Juri Režiću (asistent kamere i gaffer) Luki Vukorepi (dodatni osvjetljivač), Vjeki Zuhriću Novakoviću i Martinu Momčinoviću (tonski snimatelji), Ivanu Matani (obrada tona), Antoniu Perini (ADR) i Luki Ćevidu (skladatelj originalne glazbe).

U filmu glume: Karlo Maloča, Lav Novosel, Andrija Žunac, Mihael Kuzmičić, Josip Štirinić, Anđela Ramljak, Goran Navojec, Nataša Dangubić, Darko Janeš, Doris Šarić-Kukuljica, Nikša Butijer, Mario Gaćina, Ivano Črep, Bartol Grozdek, Mark Fejer, Antun Antolović, Matija Ivezić, Jan Rajšel, Matija Hajdarhodžić i Nina Kukec.

Festival u Sarajevu se održava od 21. do 24. srpnja, a do tada možete pogledati teasere Karlova oba filma.

Karlu želimo puno uspjeha!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 25.6.2021.