Studentske inicijative

Naš student Karlo Gagulić pokrenuo studentski filmski festival „Playbox Shorts“

„Cilj festivala je omogućiti svim akterima na filmu jednako svečanu premijeru kao što ih imaju visokobudžetni dugometražni filmovi.“

Naš student diplomskog studija Filmska i televizijska režija i produkcija Karlo Gagulić je kroz svoju studentsku udrugu Playbox Production pokrenuo studentski filmski festival kratkometražnih filmova „Playbox Shorts“.

„Cilj festivala je omogućiti svim dramaturzima, redateljima, snimateljima, montažerima, producentima, glumcima i studentima umjetničkih studija jednako svečanu premijeru kao što ih imaju i visokobudžetni dugometražni filmovi u Hrvatskoj. Cilj je da svaki student, glumac ili posjetitelj festivala može prošetati crvenim tepihom i fotografirati se ispred službenog press walla revije ‘Playbox Shorts’ kao i službenih plakata filmova te se popeti na pozornicu i nakloniti se ‘publici’. Svi se mogu osjećati ponosno“, pojasnio nam je Karlo, inače predsjednik udruge i redatelj dvaju filmova koji će biti prikazani na festivalu.

Festival će se održati 14. listopada u Kinu Forum (Jarunska 2) s početkom u 19 sati, a donosi ukupno pet naslova među kojima su i radovi studenata VERN’a: „Ispit“ autorice Nine Anđelković u režiji Karla Gagulića; „Šta će selo reć“ autora Luke Šamadana također u režiji Karla Gagulića; „Brač-Seline“ autora Valenta Majte i Marka Fejera u režiji Valenta Majte, „Bilo jednom u videoteci“ autora i redatelja Petra Bašića te „Jan“ autora i redatelja Kenana Musića.

Ulaznice za ovaj jedinstveni, prvi ovakav, „najsvečaniji studentski festival u Hrvatskoj“ dostupne su OVDJE.

Čestitamo na Karlu na inicijativi i želimo mu puno uspjeha s festivalom!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 12.9.2023.