Međunarodna razmjena studenata

Dojmovi studenata iz Francuske i Litve o razmjenskom semestru na VERN’u

U ljetnom smo semestru ugostili mnoge Erasmus studente, a prvi su nam svoje dojmove prenijeli studenti iz Francuske i Litve.

Erasmus studenti na VERN'ovim preddiplomskim studijima u zimskom semestru
Erasmus studenti na VERN’u u zimskom semestru

David Dennis Efesomon, Litva, SMK university of applied sciences

Hrvatsku sam izabrao zato što sam želio vidjeti kako je živjeti u ovom dijelu Europe, a VERN’ sam odabrao na preporuku jednog kolege studenta i jer mi se svidjelo ono što sam vidio o VERN’u na web stranici i društvenim mrežama. Prvi put sam bio u Hrvatskoj, ali definitivno ne i posljednji, budući da je ovdje lijepo studirati, a i Zagreb je vrlo interesantan grad.

Alice Schantz, Francuska, ISCOM

U Francuskoj studiram komunikacije, a Hrvatsku sam odabrala jer je od svih ponuđenih destinacija na mom fakultetu bila najzanimljivija. Kad sam vidjela da VERN’ nudi i kolegije koji su vrlo bliski onim koje slušam na svom fakultetu, dvojbe nije bilo. Atmosfera na samom fakultetu, ali i u Zagrebu je bila odlična i bilo je puno više Erasmus studenata nego što sam očekivala.

Célia Renault, Francuska, EFAP

Nikada nisam posjetila Hrvatsku i željela sam otkriti novu zemlju i novu kulturu, a kako nikada nisam bila u ovom dijelu Europe, ovo je bila jedinstvena prilika. Studiranje na VERN’u bilo je vrlo korisno i ugodno, a jako me se dojmilo međunarodno studentsko okruženje u Zagrebu , kao i prirodne ljepote Hrvatske te posebnosti različitih gradova koje sam posjetila.

Akhror Khursanov, Litva, SMK University of Applied Sciences

Na VERN’u mi se posebno svidjela raznolikost sportskih programa i ostalih izvannastavnih aktivnosti, zatim predavači koji su vrlo susretljivi te odlična lokacija u centru grada. Potpuno sam oduševljen Zagrebom – mali grad, prekrasne znamenitosti, nevjerojatni festivali i iznimno ljubazni i duhoviti ljudi. No, moj boravak ne prestaje studiranjem, budući da planiram odraditi i studentsku praksu u hotelu Esplanade, zbog iznimne i jedinstvene povijesti.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 22.12.2019.