Studijski posjet

VERN’ovi studenti u studijskom posjetu Europskom parlamentu i Vijeću Europe u Strasbourgu

Posjet Palači Europe organizirao je Ured zastupnice u Europskom parlamentu Ruže Tomašić, a osim naših prisustvovali su mu i studenti Veleučilišta Slavonski Brod.

VERN'
Dio grupe VERN’ovih studenata s predavačicom Marijom Slijepčević

Grupa VERN’ovih studenata sa studija – NovinarstvoOdnosi s javnošću i studij medija, Upravljanje ljudskim potencijalima i Upravljanje poslovnim komunikacijama – ove su godine u prosincu posjetili Palaču Europe, odnosno Europski parlament i Vijeće Europe u Strasbourgu.

U Europskom parlamentu naši studenti su prisustvovali dijelu dnevne plenarne sjednice na temu „Conflict of interest and corruption affecting the protection of EU’s financial interests in Member States“. Nakon obilaska Parlamenta, imali su čast biti na otvaranju izložbe „La poesia del mare“ hrvatskog slikara Stjepka Mamića, koju je otvorila hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić.

Europski parlament, Strasbourg

Europski parlament djeluje kao suzakonodavac, dijeleći s Vijećem Europske unije (Bruxelles) ovlast usvajanja i izmjenjivanja zakonodavstva te odlučivanja o proračunu Europske unije.

Vijeće Europe u Strasbourgu

Vijeće Europe u Strasbourgu, pak, organizacija je koja se bavi zaštitom ljudskih prava, zagovara slobodu izražavanja i slobodu medija, slobodu okupljanja, jednakost te zaštitu manjina. Ovo tijelo pomaže europskim državama (njih 47) u borbi protiv korupcije, terorizma i provođenju nužnih reformi pravosuđa.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 23.12.2019.