Međunarodna razmjena

Erasmus+ program: Studenti iz Austrije i Nizozemske na razmjenskom semestru na VERN’u

Na početku akademske godine pridružila nam se grupa od 27 studenata, a nakon nekoliko mjeseci studiranja, donosimo vam njihove dojmove – za početak njih četvero, iz Austrije i Nizozemske.

Erasmus studenti

VERN’ je i ovog semestra, tradicionalno, domaćin stranim studentima s Erasmus+ međunarodne razmjene, koji su zimski semestar, umjesto na svojim fakultetima, odlučili studirati na VERN’u.

Na početku akademske godine pridružila nam se grupa od 27 studenata, a nakon nekoliko mjeseci studiranja, donosimo vam njihove dojmove – za početak njih četvero, iz Austrije i Nizozemske.

Aaron Gruber
Student sam druge godine korporativnih komunikacija na Veleučilištu FHWien u Austriji, a za Zagreb sam se odlučio nakon što sam ovog ljeta posjetio vaš grad za vrijeme jednog kratkog putovanja. Osim toga, nije niti daleko od Beča. Na VERN’u sam slušao kolegije Medijska industrija, PR i Oblici komunikacija i nisam ni na trenutak požalio na svom odabiru, niti VERN’a, a niti Zagreba.

Manon van Overveld
Dolazim s nizozemskog Veleučilišta Avans, na kojem studiram poduzetništvo i upravljanje poslovanjem. Zagreb je zaista predivan grad, pun ljubaznih ljudi, što u gradiću Breda (gdje se nalazi Avans) nije baš slučaj. Drago mi je što sam stekla pozitivan dojam o ovom gradu, ali i Hrvatskoj, budući da smo dosta putovali. Uz studij, aktivna sam članica udruge ENS, a na VERN’u uglavnom slušam marketinške kolegije i jako sam zadovoljna.

Manon Tunnisen
Ja sam „druga Manon“ i također dolazim s Avansa, na kojem studiram marketing. Također sam članica ENS-a u okviru kojega imamo puno aktivnosti i odlično je što uz studiranje na VERN’u imam popunjen raspored u kojem uvijek pronađem vremena za upoznavanje novih kolega s Erasmusa. U Hrvatskoj mi se sviđa vaš stil življenja, kao i Dubrovnik, srednja Dalmacija i Plitvička jezera, koje smo posjetili.

Lisanne de Jongh
Dolazim iz Brede u Nizozemskoj i studiram ekonomiju na Avansu, pa na VERN’u uglavnom slušam kolegije o marketingu. Brzo sam se prilagodila životu u Hrvatskoj, buduči da je klima slična kao i kod mene kući, a ljudi su jako ljubazni i pristupačni.  

(Andro Anić)

Odjel za komunikacije
Datum objave: 22.12.2016.