EU projekt

EU projekt: VERN’ovi studenti sa stranim kolegama razvijali inovativne usluge na grčkom Paxosu

Studenti VERN’a su se nedavno vratili s grčkog otoka Paxos, na kojem su boravili u okviru Erasmus+ projekta „VISIT – Versatile Island Cooperating for New Services and Innovation in Tourism“. Riječ je o projektu koji zajednički provode partneri s finskog učilišta Laurea University of Applied Sciences i Veleučilište VERN’, u partnerstvu s visokim učilištima iz Grčke, Njemačke i Švedske.

Cilj projekta je poboljšati sposobnosti i samoodrživost lokalne zajednice, kroz suradnju u međunarodnom strateškom konzorciju, a studenti će u okviru tih aktivnosti na otocima u Grčkoj, Hvatskoj, Švedskoj i Finskoj surađivati s malim i srednjim poduzećima na razvoju inovativnih ili poboljšanju postojećih proizvoda i usluga.

U okviru 1. aktivnosti studenti su na grčkom otoku Paxosu imali intenzivan study weekprogram tijekom kojeg su surađivali s odabranim tvrtkama, a u pratnji naših studenata bili su predavačica mr. sc. Melita Cita i voditelj Ureda za međunarodnu suradnju Dubravko Kraus. Sljedeći na rasporedu je otok Oland (Švedska), na koji će uz hrvatske, otputovati i studenti iz Finske, Grčke i Njemačke.  

„Ovaj projekt odgovara na izazove s kojima se susreću svi europski otoci, bez obzira na geografski položaj, a koji se najviše tiču sezonalnosti i iseljavanja mladih ljudi. Projekt daje priliku upravo tim mladim ljudima i našim studentima da utječu na te izazove, razviju i poboljšaju postojeće usluge na otocima te da surađuju s malim i srednjim poduzećima na tim istim otocima, zajedno sa svojim kolegama iz drugih zemalja te na taj način uče i rade u multikulturnom okruženju i stječu jedinstveno iskustvo učenja uz rad“, istaknula je Tea Gagro, voditeljica EU projekata na VERN’u.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 11.10.2018.