Gostujuće predavanje

Glasnogovornica zračne luke Zagreb održala gostujuće predavanje za VERN’ove studente PR-a

Dugogodišnja glasnogovornica MZLZ-a studentima je govorila o glavnim aktivnostima i poslovima s kojima se svakodnevno susreće služba za odnose s javnošću zagrebačke zračne luke.

Glasnogovornica Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ), Lidia Capković Martinek, održala je gostujuće predavanje za izvanredne studente 2. godine VERN’ovog preddiplomskog studija Odnosi s javnošću i studij medija.

Dugogodišnja glasnogovornica MZLZ-a studentima je govorila o glavnim aktivnostima i poslovima s kojima se svakodnevno susreće služba za odnose s javnošću zagrebačke zračne luke. Poseban je naglasak stavila na komunikaciju u uvjetima krize. 

„Najveća moguća kriza s kojima se susreću službe za odnose s javnošću svjetskih zračnih luka jest nesreća zrakoplova. Zagrebačka zračna luka u svojoj prošlosti, srećom, nema takvih iskustava. Ipak, sve zračne luke, pa tako i MZLZ redovito organiziraju vježbe za postupanje u uvjetima krize. Riječ je o uvježbavanju strogo definiranih procedura, koje je potrebno primjenjivati u slučaju neželjene situacije“, kazala je Capković Martinek.

Dodala je i kako je u svakoj mogućoj krizi najvažnije spriječiti širenje dezinformacija te nastojati osigurati pravovremenu točnu informaciju iz relevantnog izvora. Upravo iznošenje činjenica, između ostalog, smatra ključem dobrih odnosa s medijima koje, tvrdi, MZLZ njeguje.

„Kada svojim javnostima nudite činjenične informacije, izbjeći ćete neželjene situacije u komunikaciji“, zaključila je.

Poseban interes studenata izazvala je priča o, široj javnosti ne suviše poznatoj, udruzi ljubitelja zrakoplova, tzv. Zagreb Plane Spotters. 

„Grupa je to od 20-ak gorljivih zaljubljenika u zrakoplove kojima je hobi promatranje i fotografiranje zrakoplova. MZLZ s njima njeguje dobre odnose, kako bi mogli bez problema fotografirati zrakoplove, a oni nam zauzvrat daju na korištenje sjajne fotografije snimljene na prostoru zračne luke“, rekla je Capković Martinek.

Glasnogovornica MZLZ-a govorila je i o novom putničkom terminalu vrijednom 313 milijuna eura, koji će biti pušten u promet u ožujku iduće godine.

Tijekom zanimljivog gostujućeg predavanja studenti VERN’a dobili su priliku premijerno razgledati impresivne fotografije novog putničkog terminala koji će nositi ime prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.