HULT Prize 2017.

HINA objavila reportažu o VERN’ovcima koji uskoro putuju na regionalno finale HULT Prizea u SAD

Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA) je objavila reportažu o timu VERN'ovih studenata, Karlu Tašleru, Tomislavu Zvonareku, Janu Martinjašu i Anti Lovrinoviću.

Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA) je objavila reportažu o timu VERN’ovih studenata, Karlu Tašleru, Tomislavu Zvonareku, Janu Martinjašu i Anti Lovrinoviću, koji će u ožujku nastupiti na regionalnom finalu globalnog studentskog natjecanja HULT Prize 2017. u San Franciscu.

Podsjetimo, naši su studenti, okupljeni u tim Refugee Reporters, u nacionalnom finalu HULT Prizea pobijedili s idejom pokretanja news portala za izbjeglice, koji bi trebao pospješiti njihovu integraciju u društvo. Ključni element koji razlikuje ovaj portal u odnosu na druge news portale i podiže vjerodostojnost objavljenog sadržaja jest činjenica da bi u njegovom radu sudjelovali sami imigranti, odnosno oni bi stvarali sadržaj.

Rješenje je to koje su naši studenti ponudili na zadatak ovogodišnjeg globalnog studentskog natjecanja HULT Prize 2017., Refugees – Reawakening Human Potential“, a koje će predstaviti međunarodnom žiriju i investitorima u regionalnom finalu prema vlastitom odabiru – u San Franciscu.

Usto, regionalna finala će se još održati i u Londonu, Bostonu, Dubaiju i Šangaju, a pobjednici regionalnih finala će se u glavnom finalu u New Yorku boriti za 1.000.000 američkih dolara, za realizaciju svoje ideje.

Kakvi su im planovi za razvoj portala, koji je smisao njihove ideje te kakva su iskustva nekih od trenutnih suradnika iz Pakistana, Irana i Sirije, možete pročitati u reportaži HINA-e (fotografija niže), koju su prenijeli i pojedini mediji. 

Odjel za komunikacije
Datum objave: 27.2.2017.