VERN' Alumni

Imenovani članovi Upravnog odbora VERN’ Alumni udruge

Aktivnosti udruge usmjerene su na projekte od društvenog, akademskog i gospodarskog značaja. Članovi odbora su uspješni menadžeri i poduzetnici iz domaćih i međunarodnih organizacija.

Osnovana VERN’ ALUMNI udruga

Skupština VERN’ Alumni udruge je na plenarnoj sjednici 21. veljače potvrdila članove Upravnog odbora te su utvrđene aktivnosti koje će Udruga provoditi s ciljem doprinosa društvenom, akademskom i gospodarskom razvoju.

Glavni cilj odabranih aktivnosti je poticanje projekata kroz koje se umrežavaju poslovna zajednica te akademski i NGO sektori, kako bi se kreirale platforme za realizaciju poslovnih ambicija različitih dionika. Upravni odbor je poseban naglasak stavio na podršku startup inicijativama, održavanje stručnih radionica za gospodarstvo te istraživanja, a u svakom od navedenih segmenata tražit će se snažna diferencijacija u odnosnu na uobičajene prakse.

Članovima UO-a imenovani su VERN’ovi alumniji: Ivan Ćirović (Direktor, Inspiracija.com), Marko Ćorluka (generalni direktor, Logistika Violeta d.o.o.), Ivo Ivančić (glavni direktor i član Uprave, Veleučilište VERN’), Ivan Ivanković (Senior Regional Operation Manager, Uber Croatia d.o.o.), Sanja Jovanović (Commercial HR Manager for Croatia, Bosnia & Herzegovina and Slovenia, Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o.), Bojan Oreščanin (Certificirani privatni bankar, Raiffeisenbank Hrvatska), Miroslav Orešković (Član uprave, Kaufland Hrvatska k.d.), Kristijan Pakšec (predsjednik Udruge, Izvršni direktor, Inspiracija.com) i Martina Ravlić-Janković (Direktorica, Slavonija drvna industrija d.o.o.).

Inicijativu su podržali i predsjednik Uprave VERN’a Branko Štefanović te dekan VERN’a prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila.

„Europski trendovi i standardi u visokom obrazovanju prepoznaju važnost povezivanja alumni zajednice s njihovim akademskim institucijama, jer iz te suradnje proizlazi razumijevanje znanja, vještina i ishoda učenja koji su potrebni gospodarstvu. Nama su alumniji važni dionici u promišljanju novih ideja i formata obrazovanja, a integriramo ih i u nastavni proces te su nam odlični partneri u razvoju novih sadržaja i standarda u visokom obrazovanju“, istaknuo je dekan Cvrtila dodavši kako VERN’ova alumni zajednica broji više od 4.500 bivših studenata, koji su se uspješno integrirali u domaćem i međunarodnom poslovnom okruženju.

Skupština VERN’ ALUMNI udruge

 

Odjel za komunikacije
Petar Vučetić
Datum objave: 25.2.2019.