Terenska nastava

Studenti VERN’a u Impact Hubu stekli praktična znanja o društvenom poduzetništvu

Upoznali su koncepte impact inkubatora, coworking prostora, peer-to-peer učenja i razvoj društvenih poduzeća.

Predavanje u Impact Hubu Zagreb

Studenti 3. godine VERN’ovog preddiplomskog studija Ekonomija poduzetništva su u okviru terenske nastave na predmetu Dinamičko poduzetništvo, krajem siječnja posjetili Dan otvorenih vrata u Impact Hubu Zagreb, gdje su praktičnim primjerima iz prakse proširili svoja stručna znanja stečena tijekom zimskog semestra.

Osim što su upoznali koncepte impact inkubatora, coworking prostora i peer-to-peer učenja, studenti su prisustvovali i predavanjima na sljedeće teme:

Inovacijski konzalting i upravljanje inovacijama (primjer tvrtke Prokotip)
Studenti su upoznali na koji način tvrtka Prokotip stvara i razvija zajednicu inovatora, pokretača, investitora i savjetnika kojima je cilj razviti rješenja za najveće probleme i izazove današnjeg svijeta,

Kako kreirati model društvenog poduzeća
Andreja Rosandić, konzultantica i trenerica za društveno poduzetništvo, studentima je prenijela svoje iskustvo u vođenju vlastitog društvenog poduzeća za proizvodnju zdrave hrane granola, NatureCheck, te im je ukazala na značaj društvenih poduzeća, kao i razlike u djelovanju društvenih i tradicionalnih poduzetnika.

Andreja Rosandić, “Kako kreirati model društvenog poduzeća”

Novi putovi poduzetništva
Priču o svom zanimljivom poduzetničkom putovanju sa studentima je podijelio poduzetnik Luka Klancir – od Hrvatskog Bitcoin portala, preko nagrađenih studentskih start-upova COINsulter i MyBeeLine, pa do Async Laba.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 26.2.2019.