InspiratiV'ni petak

VERN’ova diplomantica Iva Kraljević: Od organizacije vlastitog vjenčanja do vlastitog brenda

Odlične poduzetničke ideje ne nalaze se izvan, već se kriju u svakome od nas. Isto je pokazala i naša diplomantica, Iva Kraljević, koja je nedavno pokrenula svoj brend pod nazivom Miss2Mrs.

Naša diplomantica, Iva Kraljević, za sebe tvrdi da je uvijek znala da će biti poduzetnica, ali nije znala da će je upravo organizacija vlastitog vjenčanja uvesti u pravu poduzetničku priču. Kao studentica preddiplomskog studija Odnosa s javnošću i studija medija, Iva je bila i buduća mladenka koja se susrela sa svim izazovima organizacije vlastitog vjenčanja. I upravo je tada krenula njezina ideja pokretanja personaliziranih planera Miss2Mrs koji pomažu mladencima u organizaciji njihovog velikog dana.

Cilj je da planer mladencima pomogne u organizaciji, tako da u svom danu uživaju bez stresa. No, Ivina inovativnost nije stala na jednom planeru jer je u međuvremenu izdala i „Vodič za kumu“, ali i „Planer za trudnice“ – koji je potaknut time da je Iva nedavno postala i mama.

Kako je došla do poslovne ideje Iva je podijelila je i s nama:

„U meni oduvijek tinja želja da se okušam u privatnom poduzetništvu, samo sam čekala pravu ideju i trenutak. Budući da volim vjenčanja i imam afinitet prema organizaciji vremena i događaja, moje zaruke i planiranje vjenčanja postale su moj svojevrsni projekt u kojem sam previše uživala da bih ga ograničila samo na tih godinu dana. Odlučila sam od svojeg planera (koji sam osmislila prvenstveno za sebe) stvoriti biznis i ponuditi ih i drugim mladenkama. One su bile oduševljene, riječ se jako brzo širila, ja sam sa sve većom potražnjom širila i ponudu, a ostalo je povijest. Velika podrška mojoj poslovnoj ideji bio mi je studij. Na svim kolegijima praktične zadatke radila sam upravo za svoju, prvo imaginarnu, a danas stvarnu firmu. Od poslovnog, financijskog, marketinškog do komunikacijskog plana… kolegiji su mi bili “vjetar u leđa” razvijanju moje poslovne ideje. O svemu tome mogla sam pričati i s profesorima, oni su mi bili velika podrška. Danas, kad sve sumiram, da nije bilo VERN’a ne znam bi li se i kako upustila u ove poslovne vode. 

A poruka za sve studente VERN’a i one koji se dvoje trebaju li krenuti u poduzetništvo?

„Vjerojatno ste već puno puta čuli kako morate biti odvažni, hrabri, samouvjereni ili komuniktivni. Ja bih dodala još jednu, po menu ključnu riječ. Strpljivi. Jer kada, nakon odvažnog pokretanja početni entuzijazam splasne, trebat će vam jako puno strpljenja da uberete prve prave plodove svojeg rada. Imajte velike želje i planove, ali strpljivo idite prema cilju. Ne odustajte čim osjetite težinu žrtve koju sa sobom nosi poduzetništvo. Neko vrijeme bi vam sasvim dovoljno zadovoljstvo trebala biti ljubav prema poslu koji radite, a s vremenom će doći i druge, nešto opipljivije nagrade.“

 

 

Odjel za komunikacije
Datum objave: 11.6.2021.