„MIC – Vis 2018“

Izlaganjima na temu „Živjeti Mediteran“ najavljena znanstvena konferencija „MIC – Vis 2018.“

Izlaganjima na temu „Živjeti Mediteran“ održanima u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar i predstavljanjem knjige „Imaginning Mediterranean: Challenges and Perspectives“, Veleučilište VERN' je najavilo održavanje međunarodne multidisciplinarne znanstvene konferencije „MIC – Vis 2018“.

Izlaganjima na temu „Živjeti Mediteran“ održanima u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar i predstavljanjem knjige „Imaginning Mediterranean: Challenges and Perspectives“, Veleučilište VERN’ je najavilo održavanje druge međunarodne multidisciplinarne znanstvene konferencije Mediterranean Islands Conference – „MIC – Vis 2018“.

Izlaganja o Mediteranu, kao prostoru ispreplitanja kulturnih, znanstvenih, umjetničkih i političkih silnica s naglaskom na promišljanje o tome što zapravo znači – živjeti Mediteran, održali su akademik Pavao Rudan, glavni tajnik HAZU – a, prof. dr. sc. Slobodan Prosperov Novak, povjesničar hrvatske književnosti, komparativist i teatrolog te Ivo Radica, gradonačelnik Grada Visa.

Uspješnost prve „MIC – Vis“ konferencije potvrđena je i pokretanjem biblioteke Mediterranean Issues u okviru koje je izdana knjiga „Imaginning Mediterranean: Challenges and Perspectives“, koju je ovim povodom predstavila VERN’ova profesorica, dr. sc. Ozana Ramljak, ujedno i članica programsko – organizacijskog odbora konferencije „MIC – Vis“.

„MIC – Vis 2018“ će se održati od 19. do 22. rujna 2018. na otoku Visu, a njezin je cilj okupiti stručnjake koji će putem razmjene mišljenja  i ideja te dijaloga i istraživanja, ponuditi nove spoznaje i razmišljanja na razne izazove s kojima se susreće prostor Mediterana.

Konferencija će obuhvatiti niz tema kao što su: arhitektura,  demografija, geografija,  javni servisi, kultura i tradicija,  mediji i komunikacija,  migracije, obnovljivi izvori energije, obrazovanje, održivi razvoj, podmorje i biologija, poljoprivreda i ribarstvo, posao i gospodarstvo,  povijest,  sigurnost, sport, turizam te umjetnost i književnost.

Prijave radova za konferenciju „MIC – Vis 2018“ već su započele, a radovi se zaprimaju do 1. veljače 2018.

Detaljnije informacije o konferenciji i prijavi radova dostupne su na internetskoj stranici http://www.mic-vis.eu/.