Poticanje održivog razvoja

Prijave sažetaka za „4. međunarodnu konferenciju MIC – Vis 2022.“ moguće samo do 15. veljače

Ova međunarodna multidisciplinarna konferencija će se održati na otoku Visu od 14. do 17. rujna.

Konferencija „Mediterranean Islands Conference“, Sveučilište VERN’

Preostalo je još samo 30 dana za prijavu sažetaka znanstvenih i stručnih radova zainteresiranih znanstvenika i stručnjaka za izlaganje na ovogodišnjoj konferenciji Mediterranean Islands Conference (MIC – Vis 2022).

Ova multidisciplinarna znanstvena konferencija održat će se po četvrti put, a tradicionalno je organiziraju Sveučilište VERN’ i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, pod pokroviteljstvom Grada Visa.

Prijave sažetaka su otvorene do utorka 15. veljače 2022.

Podsjetimo, MIC – Vis okuplja međunarodne stručnjake iz različitih područja koji tijekom trajanja konferencije prezentiraju vlastite spoznaje o glavnim razvojnim problemima otoka na Mediteranu u okviru 18 konferencijskih tema: arhitektura, demografija, geografija, javni servisi, kultura i tradicija, mediji i komunikacija, migracije, obnovljivi izvori energije, obrazovanje, održivi razvoj, podmorje i biologija, poljoprivreda i ribarstvo, posao i gospodarstvo, povijest, sigurnost, sport, turizam te umjetnost i književnost.

Ovogodišnji uvodničari su ugledni stručnjaci prof. dr. sc. Juan Carlos Radovich sa Sveučilišta u Buenos Airesu te prof. emeritus dr. sc. Frano Barbir s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, čiji znanstveni background možete upoznati OVDJE.

Detaljnije informacije o konferenciji i prijavi radova dostupne su na internetskoj stranici http://www.mic-vis.eu/

Odjel za komunikacije
Datum objave: 18.1.2022.