Sveučilište VERN'

Ministarstvo izdalo suglasnost za osnivanje Sveučilišta VERN’

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u srpnju 2017. izdalo suglasnost za osnivanje Sveučilišta VERN'.

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u srpnju 2017. izdalo suglasnost za osnivanje Sveučilišta VERN’.

Na novoosnovanom Sveučilištu VERN’ već od ove jeseni započet će izvođenje sveučilišnoga preddiplomskog studija Poslovne ekonomije, u suradnji i pod mentorstvom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

U narednom razdoblju Sveučilište VERN’ planira započeti s izvođenjem tri nova sveučilišna preddiplomska studija: Cyber komunikacije i znanost o mreži, Internet stvari i Transmedijska dramaturgija. Sva tri programa već su dobila pozitivnu akreditacijsku preporuku Agencije za znanost i visoko obrazovanje, a njihovu inovativnost u hrvatskom i regionalnom visokoobrazovnom prostoru prepoznala je i poslovna zajednica, koja je kroz sudjelovanje u akreditacijskom postupku snažno podržala njihovo uvođenje, izrazivši potrebu za tako obrazovanim poslovnim profilima.

Osnivanje Sveučilišta u sklopu VERN’ove obrazovne grupacije otvara nove mogućnosti za sve naše studente i profesore – od novih obrazovnih perspektiva i stjecanja najviših akademskih stupnjeva, pa do intenziviranja istraživačkog rada i punog ostvarenja znanstveno-istraživačkih potencijala.

Obrazovna grupacija VERN’ od sada će djelovati kroz dvije ustanove, Veleučilište i Sveučilište, a obje će biti dio integriranog sustava VERN’a.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 8.8.2017.