Erasmus+ program

Pitchanje, bloganje te češki jezik i kultura – Erasmus rezime naše studentice Valentine Šaše

Zahvaljujući Erasmusu, programima za mlade te različitim događanjima, stekla je poslovne kontakte koji bi joj mogli značajno koristiti u budućnosti.

Studentica VERN’ovog diplomskog studija Upravljanje poslovnim komunikacijama Valentina Šaša, ljetni je semestar provela u Pragu, gdje je u okviru Erasmus+ programa studirala na najvećem češkom privatnom sveučilištu Jan Amos Komensky University. 

„Na fakultetu sam odabrala kolegije Češki jezik, Češka kultura, povijest i politika, Metode razvoja društvenih vještina, Interkulturna komunikacija, Mediji u informacijskom društvu, Engleski te Sredstva marketinške komunikacije. Međutim, iznenadio me vrlo specifičan način održavanja nastave. Naime, predavanja su se održavala za samo tri kolegija (Češki jezik, Engleski te Češku kulturu, povijest i politiku), dok se za ostale kolegije nisu održavala predavanja, već smo samo s profesorima dogovarali teme i rokove predaje seminarskih radova“, kazala nam je Valentina.

Ipak, ističe, u takvim okolnostima, imala je više vremena za stjecanje novih poznanstava i profesionalni razvoj. 

„Najviše sam razvila poznanstva s onim kolegama s kojima sam slušala predavanja, a to su bili studenti iz Francuske, Italije, Litve i Slovačke. Osim obaveza na fakultetu i oko seminarskih radova, sudjelovala sam i na ‘Pitch Bootcampu’, programu za mlade, gdje sam upoznala poslodavce iz različitih tvrtki, a s nekima sam ugovorila i sastanak s ciljem pronalaska prakse ili poslovnog angažmana. Uz to, pisala sam i za studentski blog, koji je namijenjen Erasmus studentima i tu sam ostvarila jednu fantastičnu suradnju“, istaknula je.

Za kraj je napomenula kako je zahvaljujući Erasmusu, programima za mlade te različitim događanjima, stekla poslovne kontakte koji bi joj mogli značajno koristiti u budućnosti, ali i upoznala nove jezike te različite kulture. 

Odjel za komunikacije
Datum objave: 6.8.2017.