Udruga studenata VERN'a

Na VERN’u održana projekcija filma „Comic Sans“ i razgovor s glavnim protagonistima

Projekciju su organizirali studenti u okviru projekta Filmske večeri na VERN'u, u sklopu kojih će se periodično održavati projekcije hrvatskih filmova i razgovori s glavnim akterima.

Održana je prva projekcija u okviru „Filmskih večeri na VERN’u“, novog projekta kojeg organiziraju studenti okupljeni u Udrugu studenata VERN’a.

Čast da otvori projekt imao je film „Comic Sans“ redatelja Nevia Marasovića u kojem glavnu ulogu tumači glumac Janko Popović Volarić. I dok su studenti i predavači u „filmskom ambijentu“ gledali zadnje kadrove filma, spomenuti je dvojac ušetao u dvoranu, gdje su nakon filma sudjelovali u panel diskusiji sa studentima.

Redatelj, glavni glumac i studenti su u zanimljivoj i duhovitoj diskusiji razgovarali o temama koje se tiču samoga filma, poput razvoja ideje i koncepta, odabira glazbe, odabira glumaca i lokacija za snimanje i tome slično, te o suradnji ovog filmskog dvojca koji je s ovim filmom, složila se i filmska kritika, otvorio novo poglavlje komedije u hrvatskom filmu.

Odjel za komunikacije
Filip Šarić
Datum objave: 29.3.2019.