Studijsko putovanje

Studenti diplomskih studija učili o međunarodnom poslovanju u poslovnim središtima Dubaiju i Abu Dhabiju

Cilj putovanja bio je prenijeti studentima nove spoznaje o tome kako izgleda interkulturna komunikacija i poslovanje u međunarodnom kontekstu te koje su im sve vještine potrebne za uspješno snalaženje u multikulturnom okruženju.

Studenti VERN’a na stručnom studijskom putovanju u Dubaiju i Abu Dhabiju

VERN’ovi studenti specijalističkih diplomskih studija su u okviru stručnog studijskog putovanja na predmetu Upravljanje marketingom posjetili poslovna središta Ujedinjenih Arapskih Emirata, Dubai i Abu Dhabi, kako bi stekli uvid u interkulturalnu komunikaciju i poslovanje u međunarodnom kontekstu.

Izbor Dubaija bio je odlična prilika da studenti upoznaju sve prednosti međunarodnog poslovanja i poslovnih prilika u jednom od najbrže rastućih gradova na svijetu – Dubai danas broji oko 4 milijuna stanovnika od kojih su oko 85 posto stranci iz svih krajeva svijeta, koji su došli okušati poslovnu sreću u gradu neizmjernih mogućnosti.

Upravo je zbog toga stručno studijsko putovanje imalo za cilj omogućiti studentima da iz prve ruke osjete atmosferu grada koji se tolikom brzinom mijenja i nudi mnoštvo prilika te dobiju inspiraciju i poticaj za pronalaženje vlastitog karijernog puta.

Nadalje, bila je to prilika da iskuse kako izgleda stapanje različitih kultura, vjeroispovijesti, nacija itd. te kako nas poslovanje u tako raznolikom okruženju može obogatiti na mnogo načina. Stekli su nove spoznaje o tome kako izgleda interkulturna komunikacija i poslovanje u međunarodnom kontekstu te koje su im sve vještine potrebne za uspješno snalaženje u multikulturnom okruženju.

Također su posjetili i kompaniju koja je u vlasništvu šeika Abu Dhabija Al Jmiri Real Estate, gdje su detaljnije upoznali integrirane kanale poslovnog komuniciranja te način financijskog upravljanja jednim tako velikim poduzetničkim projektom.

Dubai se, osim turizmom, nametnuo i kao izazovno poslovno središte te se značajna sredstva ulažu u konstantno otvaranje novih radnih mjesta i razvoj infrastrukture. Njegova transformacija od nerazvijene pustinjske regije do futurističkog grada s visokim životnim standardom temelji se na otkriću nafte prije više od 30 godina, no uspješnom diverzifikacijom ekonomije smanjila se ovisnost o nafti investiranjem u turizam, građevinarstvo i stvaranje novih poslovnih prostora. Kontinuirano se traže nova tehnološka rješenja, inovacije i poslovni projekti, pa će se tako od listopada 2020. do  travnja 2021. održavati Dubai EXPO pod nazivom „Povezivanje umova – stvaranje budućnosti“. Manifestacija će se baviti temama poput održivosti, mogućnosti i mobilnosti, a naši su se studenti upoznali s sa samim pripremama.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 27.3.2019.