„South East Europe Media Forum 2021“

Naši studenti na konferenciji „SEEMF 2021“ diskutirali sa stručnjacima o medijskim i komunikacijskim trendovima u pandemijskom okruženju

Konferencija je održana početkom studenoga u Beogradu, a naši su predstavnici prisustvovali panelima o dezinformiranju, fenomenu fakenews-a, tužbama protiv novinara, komunikaciji s vlastima i drugim temama.

Studenti Sveučilišta VERN’

Osmero VERN’ovih studenata preddiplomskog studija Odnosi s javnošću su u pratnji predavačice Marije Slijepčević prisustvovali međunarodnoj konferenciji „South East Europe Media Forum 2021“, koja je početkom studenoga održana u Beogradu, a okupila je oko 150 komunikacijskih i medijskih stručnjaka.

Naši su studenti kroz zanimljive panele i razgovore sa stručnjacima iz regije stekli nova saznanja i spoznaje o komunikacijskim trendovima, sprečavanju dezinformacija, obrazovanju novinara, širenju lažnih vijesti (eng. fakenews), SLAPP slučajevima, odnosu između novinara i vlasti te slaboj podršci za istraživački rad novinara.

Ukupno 20-ak medijskih i komunikacijskih stručnjaka te novinara iz regije koji su sudjelovali na panelima analizirali su aktualne trendove kroz prizmu edukacije i obuke novinara, poticanja pluralizma i razvoja zakonodavstva te promicanja profesionalizacije političke komunikacije.

Osim klasičnih tema i problema s kojima se profesija nosi konferencija je ponudila i pogled prema budućnosti, pa je Christiane Wittenbencher prikazala novu stranu novinarstva korištenjem 360˚ videa i VR tehnologije, iz čega se jasno moglo naslutiti u kojem će se smjeru transformirati novinarstvo budućnosti.

Uz nova znanja naši su studenti upoznali i mnoštvo medijskih stručnjaka koji su im prenijela svoja profesionalna iskustva iz desetak različitih država, što im predstavlja neprocjenjivo iskustvo u daljnjem akademskom i profesionalnom razvoju.

(surađivala: Matea Marasović)

Odjel za komunikacije
Datum objave: 15.11.2021.