Tvrtke partneri

Studenti Poduzetničkog menadžmenta rade projektno rješenje za Innowave program Atlatic grupe

Studenti imaju zadatak razviti rješenje koje će ubrzati proces prijave i procjene prijedloga zaposlenika te redefinirati sustav nagrađivanja i implementacije odabranih prijedloga.

VERN’ovi studenti za vrijeme posjeta logističkom centru Vukovina Atlantic grupe

Studenti VERN’ovog diplomskog studija Poduzetnički menadžment su početkom studenoga posjetili Atlantic grupu kao bi se upoznali s projektnim zadatkom za koji će razvijati rješenje, a riječ je o unaprjeđenju Atlanticovog programa Innowave za poticanje internog poduzetništva.

Naše je studente u logističkom centru Vukovina, u pratnji predavačice mr. sc. Zrinke Gregov, ugostila VERN’ova diplomantica i nekadašnja voditeljica PR-a Udruge studenata VERN’a Tina Miličić, koja je u Atlantic grupi zadužena za razvoj ljudskih potencijala i korporativnu kulturu.

Naša je kolegica studente upoznala s poslovanjem ove grupacije, koja je jedna od najuspješnijih regionalnih tvrtki u području proizvodnje i distribucije prehrambenih proizvoda i robe široke potrošnje, a ukupno ima oko 5.000 zaposlenika. Objasnila im je koliko su sustav zajedničkih vrijednosti i dobra organizacijska kultura važni za uspješno međunarodno poslovanje, ali i lojalnost zaposlenika u krizi.

Studenti su se potom upoznali s programom za poticanje internog poduzetništva Innowave koji se u Atlanticu provodi već više od 10 godina, a oni će u okviru redovne nastave razvijati projektno rješenje na temu digitalizacija Innowava. Njihov će zadatak biti razviti rješenje koje će ubrzati proces prijave i procjene prijedloga zaposlenika te redefinirati sustav nagrađivanja i implementacije odabranih prijedloga.

Svoja će rješenja na kraju semestra predstaviti stručnom žiriju, a tijekom razvoja će imati podršku akademske mentorice i predavačice mr. sc. Zrinke Gregov te poslovne mentorice i predstavnice tvrtke partnera Tine Miličić. Ovakav studentski pristup rješavanju poslovnih slučajeva objedinjen je pod jedinstvenim VERN’ovim konceptom dualnog visokog obrazovanja „tvrtke partneri“, putem kojega VERN’ surađuje s uspješnim tvrtkama i integrira studente u realno poslovno okruženje. Koncept se provodi kroz program suradnje s gospodarstvom #EducationmeetsBusiness, a podijeljen je u tri dijela – teorijska nastava, upoznavanje s projektnim zadatkom i rad na projektu te prezentacija rješenja pred akademskim i poslovnim mentorima.

Budući da je izrada programa za poticanje internog poduzetništva jedan od glavnih ishoda kolegija Poduzetništvo, pa i cijelog specijalističkog diplomskog studija Poduzetnički menadžment, vjerujemo da će studentima biti izazovno raditi na projektu ove uspješne tvrtke koja je izlistana u najzahtjevnijoj premium kotaciji Zagrebačke burze te da će tvrtka partner prepoznati primjenjivost nekih projektnih rješenja.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 15.11.2021.