Naši studenti na Visu proučavali oblike poslovanja te umijeće pregovaranja i uspješne prodaje
Uz redovne akademske aktivnosti studenti su pohađali i terensku nastavu na kojoj su surađivali s lokalnim poduzetnicima, poslovnim stručnjacima i predstavnicima lokalnih vlasti.
U travanjskom ciklusu „izbornih otočnih kolegija“ održanih u VERN’ovom međunarodnom sveučilišnom centru na otoku Visu – VERN’ Island School – tri grupe naših studenata su tijekom travnja pohađali tri različita izborna modula, a svaki je modul bio namijenjen zasebnoj grupi studenata i sastojao se od po dva izborna kolegija:
Modul A1:
- Franšizno poslovanje (Ljiljana Kukec)
- Socijalno poduzetništvo i društvene inovacije (Mirna Karzen)
Modul A2:
- Upravljanje ljudskim potencijalima (Ivana Vrhovski)
- Umijeće poslovnog pregovaranja (Saša Petar)
Modul A3:
- Upravljanje prodajom (Dijana Vuković)
- Ponašanje potrošača (Boris Jurič)
Uz redovne akademske aktivnosti i teorijsku nastavu te obilaske otoka, studenti su tijekom boravka na Visu pohađali i terensku nastavu na kojoj su proširili teorijska znanja iz predavaonica, te su surađivali s lokalnim poduzetnicima, poslovnim stručnjacima i predstavnicima lokalnih vlasti.
Primjerice, grupa sa modula A1 posjetila je Komižu gdje su slušali predavanje o Lokalnim akcijskim grupama tzv. LAG-ovima, a bavili su se i poslovnom simulacijom kreiranja potencijalne franšize kroz osmišljavanje likera od lavande. Za grupu studenata sa modula A2 održano je gostujuće predavanje Antonije Uskok, dogradonačelnice grada Visa i Ivane Galonje, stečajne upraviteljice hotela Issa, koje su pričale o zapošljavanju i životu na otoku. Grupa s modula A3 bila je u posjetu vinariji Lipanović, gdje su upoznali proces proizvodnje i plasmana njihovih proizvoda na tržište.