Terenska nastava

Naši studenti upoznali poslovne procese u tekstilnoj i muzejskoj djelatnosti

Studenti u okviru terenske nastave na predmetu Poslovna organizacija i upravljanje promjenama posjetili tekstilnu tvrtku Kotka d.d. Krapina te Muzej krapinskih neandertalaca

Studenti prve godine VERN’ovog specijalističkog diplomskog studija Poduzetnički menadžment su u okviru terenske nastave na predmetu Poslovna organizacija i upravljanje promjenama, u pratnji predavača doc. dr. sc. Davora Perkova, posjetili tekstilnu tvrtku Kotka d.d. Krapina te Muzej krapinskih neandertalaca.

Na obje lokacije studenti su se upoznali s poslovnim procesima u ovim djelatnostima. U razgovoru s menadžmentom Kotke doznali su više informacija o povijesnom razvoju poduzeća, zatim o važnosti ulaganja u primjenu postignuća moderne tehnologije u proizvodnji muških odjela,  posvećenosti brizi o kvaliteti i prilagodbi zahtjevima kupaca, a također su razgovarali i o postojećoj organizacijskoj strukturi i organizacijskim promjenama, koje su uzrokovane implementacijom novih tehnoloških rješenja, a za koje su predstavnici tvrtke naglasili kako su dobra priprema i edukacija zaposlenika preduvjet uspješnih promjena. Studenti su razgledali i proizvodnju, opremljenu najsuvremenijim strojevima i tehnologijom te uvidjeli koliko je složen proces izrade muških odjela, koji je u znatnoj mjeri ručno nadziran.

Na sljedećoj lokaciji, u Muzeju krapinskih neandertalaca, studenti su uvidjeli na koji način primjena modernih tehnologija može utjecati na promjene procesa u muzejskoj djelatnosti.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 23.5.2018.