Gostujuće predavanje

NJ. E. Tanya Dimitrova, veleposlanica Bugarske u Hrvatskoj, održala gostujuće predavanje na VERN’u

NJ. E. dr. sc. Tanya Dimitrova, ugledna veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj je gostovala na VERN'u te je održala gostujuće predavanje za studente i predavače.

NJ. E. dr. sc. Tanya Dimitrova, ugledna veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj je u okviru promocije svoje nedavno objavljene knjige „365 dana(s). Dnevnik za postizanje osobnih ciljeva.“, posjetila i Veleučilište VERN’ te je održala motivacijsko predavanje za naše studente i predavače sa studija Novinarstva i Odnosa s javnošću, na temu „Kako otkriti svoju misiju“.

Gošći je dobrodošlicu poželjela VERN’ova prodekanica za studije, mr. sc. Višnja Grozdanić, a okupljene je u ime Hrvatske udruge poslodavaca, u sklopu „Inicijative privatnog sektora za mlade“ pozdravila i Vali Marszalek.

Izlaganje o motivaciji i uspjehu u životu s naglaskom na poslovnu karijeru, veleposlanica je započela prezentacijom o svojoj zemlji, što je i srž njezina diplomatskog posla. Tijekom interaktivnog izlaganja više je puta naglasila da se u ostvarenju poslovnih i životnih planova potrebno usredotočiti na male segmente „velikog plana“ i ostvarivati ih jednog po jednog. Zato se i veliki dio predavanja odnosio upravo na izbore, ciljeve i odluke koje donosimo svakoga dana.

Veleposlanica je iznijela zanimljivu tezu kako je „svaka osoba prosječnost pet drugih osoba s kojima se druži“, te je zajedno s publikom provela i prigodni eksperiment koji je pokazao da roditelj studenta zarađuje prosječno onoliko koliko i pet drugih ljudi s kojima se taj roditelj najviše druži.

Inače, NJ. E. veleposlanica Dimitrova svoju je knjigu dosad već promovirala i u drugim hrvatskim gradovima, poput Splita, Rijeke i Osijeka. Na veleposlaničkoj funkciji u Hrvatskoj je od 2012. godine, a zanimljivo je za istaknuti kako je karijeru započela upravo u novinarstvu.

(Ivo Knežević)

Odjel za komunikacije
Datum objave: 23.5.2017.