Terenska nastava

VERN’ovi studenti i njihove Erasmus kolege u Krapini posjetili tvornicu odijela i popularni muzej

U okviru terenske nastave na predmetu Poslovna organizacija i upravljanje promjenama, studenti su posjetili Krapinu, gdje su obišli poduzeće Kotka d.d. i Muzej krapinskih neandertalaca.

U okviru terenske nastave na predmetu Poslovna organizacija i upravljanje promjenama, studenti prve godine VERN’ovog specijalističkog diplomskog stručnog studija Poduzetničkog menadžmenta su u pratnji predavačice Valerija Bublić, sredinom ovoga mjeseca posjetili Krapinu, gdje su obišli poduzeće Kotka d.d. i Muzej krapinskih neandertalaca.

Našim se studentima pridružilo i nekoliko studenta iz Europe koji na VERN’u studiraju u okviru Erasmus+ projekta međunarodne mobilnosti, a slušaju predmete Strateški menadžment te Poslovna organizacija i upravljanje promjenama.

U Kotki, tvrtki specijaliziranoj za proizvodnju muških odijela, studentsku grupu s VERN’a ugostili su predstavnici Uprave, koji su im objasnili kako se upravlja s tvrtkom koja danas zapošljava oko 600 radnika, te kroz kakve su organizacijske promjene prolazili, od osnivanja u ranim pedesetim godinama prošloga stoljeća, pa sve do danas.

Zbog promjenjivih zahtjeva kupaca i brojnih tehnoloških dostignuća, menadžment je kontinuirano morao ulagati u proizvodnju, edukaciju djelatnika, prilagodbu organizacijske strukture te izgradnju organizacijske kulture, kako bi zadržali konkurentnost. Studenti su također, uz stručnu vodstvo, razgledali i proces proizvodnje te su saznali na koji se način, iz oko 170 dijelova, u isto toliko radnih operacija, izrađuje muški sako, dok se muške hlače izrađuju od oko 50 dijelova, u isto toliko radnih operacija.

Osim razgledavanja postava, posjet Muzeju krapinskih neandertalaca iskorišten je i kao prilika kako bi se studenti upoznali s korištenjem modernih tehnologija u muzejskoj djelatnosti i mogućnostima koje tehnologija pruža u kreiranju ovakvih proizvoda.